Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2023,
21.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

Natisni članek

Cortina HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 18. 4. 2023, 21.23

1 leto

ALPSKA LIGA, FINALE, PETA TEKMA

Jeseničanom le še zmaga manjka do naslova prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina, finale, Alpska liga | Jeseničani zdaj v finalu proti Cortini vodijo s 3:2 v zmagah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani zdaj v finalu proti Cortini vodijo s 3:2 v zmagah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so le še zmago oddaljeni od naslova prvaka Alpske lige. Danes so v dvorani Podmežakla s 4:1 dobili peto tekmo finala proti Cortini in zdaj v seriji vodijo s 3:2 v zmagah. V četrtek v Italiji lahko železarji že postanejo prvaki.

HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina, finale, Alpska liga, Eric Pance
Sportal Med Jesenicami in Cortino bo še vroče

Alpska liga, finale, peta tekma

 

Železarji so danes v tekmo v Podmežakli vstopili silovito in mrežo gostujočega vratarja Marca de Filippa načeli že po minuti in petih sekundah igre. Za vodstvo z 1:0 je po hitri akciji, v katerih sta se med podajalce vpisala Žan Jezovšek in Rožle Bohinc, dosegel finski napadalec Joonas Larinmaa. V sedmi minuti tekme je bilo že 2:0 za domače, zadel je Eric Pance (podajalca sta bila Niki Bloomberg in Žiga Urukalo.

V začetku druge tretjine so Jeseničani predvsem uspešno branili prednost dveh zadetkov, nato pa je bil v 32. minuti izključen Marco Sanna in domači so izkoristili prednost igralca več na ledu. Za vodstvo s 3:0 je v 34. minuti zadel Luka Ulamec (podaji Jezovšek in Larinmaa), a so dobri dve minuti kasneje mrežo Anttija Kjarlainena načeli tudi gostje. Zaostanek je znižal Giacomo Lacedelli.

V zadnji tretjini ni bilo sprememb na ledeni ploskvi, Jeseničani so nadzorovali tekmo in v 49. minuti povedli že s 4:1. Eric Pance je pred vrati Cortine zvito prepustil plošček Eriku Svetini, ki je z natančnim strelom hladnokrvno premagal De Filippa. 4:1 je bil končni izid tekme.

Varovanci Gabra Glaviča v tej seriji na domačem ledu še niso izgubili. A je tudi italijanski tekmec obe tekmi finala na svojem terenu dobil. V četrtek si bo doma v Cortini d'Ampezzo reševal življenje, v primeru poraza bodo prvaki Alpske lige že Jeseničani. 

"Danes je bla za nas zelo težka tekma, predvsem iz psihološkega vidika, ker smo iz Cortine prišli kar potolčeni. Ampak smo se zato toliko bolj zbrali, šli odločno od začetka in tudi izkoristili svoje priložnosti. Vemo pa, da nič še ni odločeno, zadnja zmaga je vedno najtežja, sploh, ko gre za pokal. Najtežja naloga nas še čaka," je po tekmi za Šport TV povedal strelec tretjega jeseniškega gola Luka Ulamec.

Če po četrtkovi tekmi prvak še ne bo znan, bodo lovoriko podelili po sedmi sobotni tekmi na Jesenicah.

Železarje lani zaustavil Asiago, Cortina prvič v finalu

Železarji so v finalu Alpske lige igrali že v lanski sezoni, ko jim je nasproti stal Asiago, ki je po zaostanku z 1:2 v zmagah obrnil serijo, dvakrat zmagal, osvojil lovoriko in se preselil na višjo tekmovalno raven, v IceHL. Za Cortino je to prvi finale tega tekmovanja.

Alpska liga, finale, peta tekma

Torek, 18. april

HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) /3:2/
1:0 Larinmaa (Jezovšek, R. Bohinc, 2.), 2:0 Pance (Bloomberg, Urukalo, 7.), 3:0 Ulamec (PP1, Jezovšek, Larinmaa, 34.), 3:1 Lacedelli (Parini, Zanatta, 36.) , 4:1 Svetina (Pance, Polcs, 49.)

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma
Sportal Jeseničani doživeli prvi poraz v končnici Alpske lige
HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina, finale, Alpska liga, Miha Logar
Sportal Oslabljeni železarji do novega vodstva v finalu
 
Ne spreglejte