Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2023,
22.21

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

Cortina HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 13. 4. 2023, 22.21

1 leto

ALPSKA LIGA, FINALE, TRETJA TEKMA

Oslabljeni železarji do novega vodstva v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina, finale, Alpska liga, Miha Logar | Gaber Glavič je danes pogrešal nekaj varovancev, med drugimi prvega vratarja Anttija Karjalainena, a so železarji Cortino premagali s 5:2. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Gaber Glavič je danes pogrešal nekaj varovancev, med drugimi prvega vratarja Anttija Karjalainena, a so železarji Cortino premagali s 5:2.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na domačem ledu odigrali tretjo finalno tekmo Alpske lige proti Cortini. Kljub temu, da železarjem danes niso mogli pomagati prvi vratar Antti Karjalainen, Niki Blomberg, Gašper Seršen, Luka Ščap in Tjaš Lesničar, so slavili s 5:2 in v seriji povedli z 2:1 v zmagah. Znova je bil strelsko razpoložen Žan Jezovšek, ki je dosegel hat-trick, v vratih se je izkazal Urban Avsenik.

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma
Sportal Jeseničani doživeli prvi poraz v končnici Alpske lige

Alpska liga, finale, tretja tekma (igrajo na štiri zmage)

Četrtek, 13. april

Finalna serija Alpske lige med Jeseničani in člani Cortine se je danes nadaljevala v dvorani Podmežakla. Uvodna tekma finala, v katerem letos igrajo na štiri zmage, je preteklo soboto s 4:2 pripadla Jeseničanom, v torek pa so njihovi tekmeci v domači dvorani serijo izenačili na 1:1 v zmagah. Danes je v vodstvu spet jeseniški kolektiv.

Cortina je na tretji tekmi finala sicer povedla v osmi minuti z zadetkom Tommasa Traversa. Gostje so imeli tedaj na ledu številčno premoč, malo kazen je namreč prestajal domači napadalec Žan Jezovšek. Prav ta je v 18. minuti po podaji Martina Bohinca tudi poskrbel za izenačenje v Podmežakli. 

V 14. minuti druge tretjine so Italijani spet povedli, ko je domačega vratarja Urbana Avsenika premagal Michael Angelo Zanatta. Vodstvo Cortine pa je trajalo le dobri dve minut, ko je za novo izenačenje poskrbel Žan Jezovšek. Pri drugem golu železarjev sta s podajama sodelovala Nik Širovnik in Miha Logar. 

HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina, finale, Alpska liga | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 53. minuti tekme pa so železarji prvič danes prišli do vodstva, domače navijače je z zadetkom razveselil branilec David Planko. Gostje so z vsemi topovi napadli za izenačenje, pa ob tem pozabili na obrambo, kar je v 57. minuti izkoristil Rudolfs Polcs, ki je zabil za 4:2. Italijani so v zadnjih dveh minutah poskusili brez vratarja in s šestimi možmi v polju, plošček jim je uspel odvzeti Jezovšek in v nebranjeno mrežo zabil za svoj "hat-trick" za vodstvo s 5:2. Tik pred koncem tekme je prišlo še do manjšega pretepa, sodnika sta po dva hokejista iz vsake ekipe poslala na hladno.

Žan Jezovšek je dosegel tri gole. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žan Jezovšek je dosegel tri gole. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani so danes nastopili z oslabljeno postavo. Kot so sporočili iz jeseniškega kluba, je zaradi bolezni manjkal prvi vratar in MVP lige Antti Karjalainen, še en Finec, branilec Niki Blomberg ter Tjaš Lesničar, zaradi poškodbe pa napadalec Gašper Seršen in branilec Luka Ščap, ki je zadnjo tekmo igral konec marca. 

"Težka tekma, a izšlo se je v našo korist. Manjkali so nam nekateri igralci, Antti (Karjalainen, op. a.) se nam pozna, a je Urbi (Urban Avsenik, op. a.) branil odlično. Igrali smo kot ekipa. Zdaj moramo zmagati še dvakrat in bo," je po zmagi v izjavi za Šport TV dejal strelec gola za 3:2 David Planko.

Avsenik je ubranil 20 strelov na svoja vrata, Jeseničani so na vrata Marca De Filippa sprožili 24 strelov.

Jeseničani so tako v finalni seriji povedli z 2:1 v zmagah. Četrta tekma bo v soboto v Italiji.

Železarje lani zaustavil Asiago, Cortina prvič v finalu

Železarji so v finalu Alpske lige igrali že v lanski sezoni, ko jim je nasproti stal Asiago, ki je po zaostanku z 1:2 v zmagah obrnil serijo, dvakrat zmagal, osvojil lovoriko in se preselil na višjo tekmovalno raven, v IceHL. Za Cortino je to prvi finale tega tekmovanja.

Moštvi igrata na štiri zmage. Tretja tekma bo v četrtek ob 19. uri na Jesenicah, četrta v soboto v Italiji, peta v torek, 18. aprila, na Jesenicah, morebitna šesta 20. aprila v Italiji in sedma 22. aprila na Jesenicah.

Alpska liga, finale, tretja tekma

Četrtek, 12. april 
HDD Sij Acroni Jesenice : Cortina 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) /2:1/ 
0:1 Traversa (PP1, Saha, 8.), 1:1 Jezovšek (Bohinc, 18.), 1:2 Zanatta (34.), 2:2 Jezovšek (Širovnik, Logar, 36.), 3:2 Planko (53.), 4:2 Polcs (Logar, 57.), 5:2 Jezovšek (EN, Larinmaa 60.) 

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Pester zaključek na Gorenjskem, Jeseničani finale odprli z veliko zmago
Ne spreglejte