Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
22.46

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

2

Natisni članek

Cortina HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 11. 4. 2023, 22.46

1 leto

Alpska liga, finale, druga tekma

Jeseničani doživeli prvi poraz v končnici Alpske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

2

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma | Jeseničani so izgubili drugi tekmo finala Alpske lige. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so izgubili drugi tekmo finala Alpske lige.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so izgubili drugo finalno tekmo Alpske lige. Po uvodni domači zmagi nad Cortino so tokrat železarji gostovali v Italiji in izgubili z 1:4. Prvak bo moštvo, ki bo zmagalo štirikrat.

HDD Jesenice
Sportal Pester zaključek na Gorenjskem, Jeseničani finale odprli z veliko zmago

Alpska liga, finale, druga tekma

Torek, 11. april
Cortina : HDD Sij Acroni Jesenice 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) /1:1/

Olimpijska dvorana, gledalcev 600, sodniki: Moschen, Režek (glavna), Arlič, de Zordo.
Strelci: 1:0 Di Tomaso (Saha, Adami, 6.), 2:0 Zanatta (Seed, Adami, 50.), 2:1 Jezovšek (Urukalo, Planko, 52.), 3:1 Saha (Zanatta, Traversa, 58.), 4:1 Saha (Cuglietta, Zanatta, 60.).
Kazenske minute: Cortina 14, Sij Acroni Jesenice 12.

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

V prvi tretjini je padel en sam gol, na veselje domačih navijačev ga je v šesti minuti tekme zabil Gregory Di Tomasso. V drugih dvajsetih minutah tekme sta mreži mirovali, v zadnji tretjini pa so se strelci ogreli. Michael Angelo Zannata je v 50. minuti podvojil prednost Cortine, železarji pa so le dobro minuti kasneje odgovorili z zadetkom Žana Jezovška (podajalca sta bila Urukalo in Planko). V 58. minuti je četrti gol za domače zabil Mikael Henrik Saha, Cortina pa je imela takrat na ledu igralca več, saj je bil na prestajanju male kazni jeseniški branilec Nik Širovnik. ob koncu tekme so železarji poskušali brez vratarja in s šestimi možmi v polju, Saha pa je plošček še enkrat pospravil v prazno mrežo gostov za končni izid 4:1.

To je bil sploh prvi poraz Jeseničanov v letošnji končnici Alpske lige. Železarji so v četrtfinalu s 4:0 v zmagah izločili Vipiteno, v polfinalu s 4:0 še Ritten, v soboto pa tudi zmagovito odprli finale proti Cortini, ki je v polfinalu igrala kar sedem tekem.

Italijanska zasedba je v dvorani Podmežakla sicer povedla, a so gostitelji v drugi tretjini priredili rezultatski preobrat, povedli in vodstvo zadržali do konca obračuna. V zaključku se je Cortina približala na en gol (3:2), a je Erik Svetina plošček poslal v prazen gol za končnih 4:2. K jeseniški zmagi je dva gola prispeval Žan Jezovšek, enega pa Eric Pance.

Železarje lani zaustavil Asiago, Cortina prvič v finalu

Železarji so v finalu Alpske lige igrali že v lanski sezoni, ko jim je nasproti stal Asiago, ki je po zaostanku z 1:2 v zmagah obrnil serijo, dvakrat zmagal, osvojil lovoriko in se preselil na višjo tekmovalno raven, v IceHL. Za Cortino je to prvi finale tega tekmovanja.

Jeseničani so v finalu igrali že lani, ko jih je v boju za lovoriko premagal Asiago. Cortina v finalu igra prvič. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so v finalu igrali že lani, ko jih je v boju za lovoriko premagal Asiago. Cortina v finalu igra prvič. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Moštvi igrata na štiri zmage. Tretja tekma bo v četrtek ob 19. uri na Jesenicah, četrta v soboto v Italiji, peta v torek, 18. aprila, na Jesenicah, morebitna šesta 20. aprila v Italiji, sedma pa 22. aprila na Jesenicah.

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Začetek boja za alpsko lovoriko: "Naslov bi bil velik uspeh, do zdaj vedno zmanjkalo malo sreče"
Ne spreglejte