Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
22.41

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Asiago Nik Zupančič Feldkirch Ivo Jan Sterzing Vipiteno

Četrtek, 11. 10. 2018, 22.41

5 let, 6 mesecev

Alpska liga, med 9. in 11. oktobrom

Jeseničani razbili lanske finaliste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
HDD Jesenice Asiago | Jeseničani so s 4:1 odpravili Ritten. Asiago, ki je edini poraz v tej sezoni doživel proti Jesenicam, čaka na novega trenerja. Tom Barrasso se je preselil na Otok. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so s 4:1 odpravili Ritten. Asiago, ki je edini poraz v tej sezoni doživel proti Jesenicam, čaka na novega trenerja. Tom Barrasso se je preselil na Otok.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Hokejisti HDD SIj Acroni Jesenice so v Alpski ligi vknjižili še tretjo zaporedno zmago. Gostovali so v Italiji pri lanskem finalistu Rittnu in ga premagali s 4:1. 

HDD Jesenice Asiago
Sportal Najbolj vroč strelece lige ob zmagi železarjev spet v polno
Sašo Rajsar
Sportal Gorenjec v Ljubljani: na račun gorenjščine v slačilnici tudi šale, na igrišču smo eno

Železarji so v Italiji ulovili tretjo zaporedno zmago v Alpski ligi. S tremi goli se je izkazal Luka Bašič, enega je dodal Jesse Jyrkkiö. Druga tekma tedna jih čaka v soboto ob 18.00 v Podmežakli, kjer bo njihov gost Fassa.

Člani HK SŽ Olimpija se bodo po desetdnevnem premoru v alpski ritem vrnili v nedeljo ob 17.30, ko bodo v Tivoliju gostili Bregenzerwald in poskušali niz zmag podaljšati na številko pet.

Barrasso na Otok

Po šestih zmagah in enem porazu v podaljšku (zadali so jim ga Jeseničani) so prvaki iz Asiaga ostali brez trenerja Toma Barrassa, ki jih je vodil zadnji dve sezoni, v lanski do naslova prvaka. Američan se je v Italijo vrnil na podlagi klavzule, da klub lahko zapusti, če dobi boljšo ponudbo. Tako je z danes na jutri prišla ponudba z Otoka, ki je ni mogel zavrniti.

"Nepričakovana ponudba, ki je v 24 urah vse postavila na glavo in iz negativnega začetka prišla v pozitiven zaključek. Sheffield je bil zelo zainteresiran za moj prihod, zdaj smo se dogovorili še o financah, tako da odhajam. Izkušnja v Asiagu je bila odlična, prav tako odnos z vodilnimi," je 53-letnik za klubsko spletno stran pojasnil odhod. 

Nekdanji vratar, ki so ga pred leti omenjali v govoricah, povezanih s trenerskim prihodom v takrat še EBEL-ligaški HDD Olimpija, je v ligi NHL igral debeli dve desetletji in dvakrat dvignil Stanleyjev pokal. Obakrat s Pittsburgh Penguins (1991, 1992). Po koncu igralske kariere je pet let deloval v trenerskem štabu Carolina Hurricanes (najprej kot trener vratarjev, nato kot pomočnik).

Vodenje trenutno tretjega kluba Alpske lige bo začasno, do prihoda novega trenerja, prevzel 31-letni Nicola Tessari, zadnji dve sezoni Barrassov pomočnik.

Alpska liga, med 9. in 11. oktobrom

Lestvica

Preberite še: 

HK ECE Celje
Sportal Od slovenskih moštev do zmage le Celjani
Los Angeles Kings Winnipeg Jets
Sportal Kopitar okrcal Kralje: Naredili smo korak nazaj
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Dvojne točke za Kranjčane, uspešni tudi Založani
Ne spreglejte