Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
10.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Winnipeg Jets Jack Campbell John Stevens Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 10. 10. 2018, 10.59

5 let, 6 mesecev

LA KINGS KANADSKO TURNEJO ZAČELI S PORAZOM PRI WINNIPEGU

Kopitar okrcal Kralje: Naredili smo korak nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Los Angeles Kings Winnipeg Jets | Winnipeg Jets so LA Kings zadali drugi poraz sezone. | Foto Reuters

Winnipeg Jets so LA Kings zadali drugi poraz sezone.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na tretji tekmi sezone vknjižili še drugi poraz. Z 1:2 so izgubili pri Winnipegu. Kapetan Anže Kopitar po srečanju ni bil zadovoljen, nič kaj prijetno razpoložen ob prvencu Ilje Kovalčuka v dresu Kraljev, po katerem so Kalifornijci povedli, ni bil niti trener John Stevens.
 

Anže Kopitar Winnipeg
Sportal Kralji klonili v Kanadi, na Quicka bo treba še počakati

Edini slovenski predstavnik v ligi NHL Anže Kopitar se s soigralci Los Angeles Kings mudi na kanadski turneji in po uvodnem srečanju od štirih ni prav zadovoljen. Kralji so pri Winnipegu sicer hitro povedli. Med strelce se je prvič v dresu dvakratnih NHL-prvakov vpisal povratnik v najkakovostnejšo hokejsko ligo Ilja Kovalčuk, a kaj, ko je bil to edini svetel trenutek prve in druge tretjine. V zadnji so sicer zaigrali bolje, a prvič letos ostali povsem praznih rok. Gostitelji so slavili z 2:1.

Doughty prehitel Kopitarja

Branilec Drew Doughty je za LA Kings zaigral na 331. zaporedni tekmi rednega dela sezone NHL, kar je rekordna številka. Pred njim je bil rekorder Kopitar. | Foto: Reuters Branilec Drew Doughty je za LA Kings zaigral na 331. zaporedni tekmi rednega dela sezone NHL, kar je rekordna številka. Pred njim je bil rekorder Kopitar. Foto: Reuters

Branilec Kraljev Drew Doughty je odigral 331. zaporedno tekmo rednega dela lige NHL, kar je rekord franšize. Pred tem je rekordna znamka 330 zaporednih tekem pripadala Kopitarju. Kanadčan je moral tekme rednega dela NHL zaradi poškodbe zadnjič izpustiti aprila 2014. V rekordni niz so všteta le srečanja rednega dela sezone, končnica, v kateri je steber obrambe lani zaradi kazni izpustil tekmo, ne.

Oddaljili so se od tega, kar so želeli pokazati

"Če sem iskren, se mi zdi, da smo naredili korak nazaj oziroma se oddaljili od tega, kar smo želeli prikazati, od igre, ki jo želimo igrati. Prvi dve tretjini sta bili z izjemo zadetka slabi v vseh pogledih. Lahko smo razočarani nad predstavo v prvih 40 minutah. A kljub temu smo šli v zadnjo z zgolj zadetkom zaostanka, kar pomeni, da je bil Soupy (vratar Jack Campbell, op. a.) fantastičen. Mu pa nismo namenili dovolj podpore. Zadnja tretjina je bila zagotovo najboljša, a še vedno daleč od tistega, s čimer bi bili resni kandidati za zmago," je po srečanju v pogovoru za LA Kings Insider razmišljal Kopitar. Ponovil je besede, ki smo jih v dobrem tednu sezone slišali že večkrat - da bo treba igrati bolje, sicer bodo ob taki igri večkrat izgubili kot zmagali.

Anže Kopitar z igro v prvih dveh tretjinah ni bil zadovoljen, edina svetla točka je bil zadetek Ilje Kovalčuka. | Foto: Reuters Anže Kopitar z igro v prvih dveh tretjinah ni bil zadovoljen, edina svetla točka je bil zadetek Ilje Kovalčuka. Foto: Reuters

Tudi trenerju Johnu Stevensu ni bilo všeč, kar je ob klopi spremljal večji del prvih 40 minut. "Winnipeg je dobra ekipa, predvsem doma igrajo zelo dobro. Njihova težnja je, podobno kot Vegasova, da te poskušajo streti že na začetku. Na to moraš biti pripravljen. Mislim, da smo sicer dobro začeli, nato pa nas polovico prve in celotno drugo tretjino skoraj ni bilo na ledu. Igrali smo zadržano, ob taki igri tudi napredka v nadziranju ploščka, ki sem ga izpostavil kot pomembno stvar, ne moreš videti. Njihova obramba je zelo mobilna, njihovi napadalci prinašajo veliko hitrosti. Morali bi izvajati pritisk, jih čim dlje zadrževati v njihovi tretjini. V zadnji tretjini nam je to uspelo, v drugi nikakor ne," je razlagal 52-letni Kanadčan.

Campbell jih je držal v igri

Jack Campbell za zdaj odlično nadomešča Jonathana Quicka. | Foto: Reuters Jack Campbell za zdaj odlično nadomešča Jonathana Quicka. Foto: Reuters

V vratih LA Kings je še drugič zapored stal Jack Campbell, sicer menjava prvega čuvaja mreže Jonthana Quicka, ki okreva po poškodbi spodnjega dela telesa, in tudi tokrat soigralce držal v igri. Zaustavil je 37 strelov gostiteljev, medtem ko so Kralji na gol sprožili zgolj 17 strelov.

"Jack je bil odličen, dal nam je možnost za zmago. Čeprav soigralci pred njim niso igrali dobro, jim je tudi tokrat dal možnost za vsaj točko. A če le čakaš na to, kaj bo naredila druga ekipa, in ne napadaš, boš veliko časa preživel v svoji tretjini namesto pred nasprotnikovim golom," je 26-letnega čuvaja mreže pohvalil glavni strateg.

O vrnitvi Quicka, ki ni potoval v Kanado, naj bi odločali iz tedna v teden. Se pa na treninge po zlomu in operaciji prsta vrača Dustin Brown.

Posvečali se bojo igri z igralcem več

Stevens si želi, da bi bili njegovi varovanci učinkovitejši v igri z igralcem več. Dvakrat so ga imeli proti Winnipegu v zadnji tretjini, a številčne premoči niso unovčili. Letos jim med power-playem na treh tekmah sploh še ni uspelo zatresti mreže nasprotnika. 

Kralje nova tekma čaka v četrtek pri Montrealu. | Foto: Reuters Kralje nova tekma čaka v četrtek pri Montrealu. Foto: Reuters

"Za nami je šele tretja tekma, tako da zaradi tega še ne bomo delali panike. Se pa dobro zavedamo, da bi na taki tekmi igralca več v zadnji tretjini morali izkoristiti in dobiti vsaj točko. Prizadevali si bomo za to, da bodo šle stvari v pravo smer," je dejal 31-letni Slovenec, ki ga kmalu čaka že novo srečanje v seriji gostovanj v Kanadi. V noči na petek bodo gostje pri Montreal Canadiens: "Kmalu bo nov obračun. Zagotovo se bomo pogovorili o tem, kaj je šlo narobe danes, a hkrati moramo pozabiti na to tekmo in misli usmeriti na naslednje."



Preberite še:

Jan Muršak
Sportal Velika zmaga Pintariča, Muršak izsilil podaljšek, zadel v loteriji in ostal neporažen
Jonathan Quick
Sportal Nove skrbi v taboru "Kraljev"
Ne spreglejte