Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
22.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

hokejska liga prvakov Rouen Matija Pintarič Jan Muršak Bern

Sreda, 10. 10. 2018, 22.16

5 let, 6 mesecev

Liga prvakov, 5. krog, skupini F in G

Velika zmaga Pintariča, Muršak izsilil podaljšek, zadel v loteriji in ostal neporažen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Jan Muršak | Bern Jana Muršaka v ligi prvakov ostaja neporažen. | Foto Stanko Gruden, STA

Bern Jana Muršaka v ligi prvakov ostaja neporažen.

Foto: Stanko Gruden, STA

Bern Jana Muršaka, ki si je že pred večerno tekmo 5. kroga lige prvakov z EBEL-ligašem iz Salzburga zagotovil napredovanje v izločilne boje, je zmagal po kazenskih strelih (2:1). Rouen vratarja Matije Pintariča je slavil novo veliko zmago. Potem ko so pred tedni v ligi prvakov sploh prvič zmagali, so na kolena v zadnjih sekundah tekme spravili še Nürnberg Ice Tigers (4:2) in ostali v igri za osmino finala.

Hokejisti Berna tudi po peti tekmi skupinskega dela lige prvakov ostajajo neporaženi. Pred 13.500 domačimi gledalci so po kazenskih strelih premagali Red Bull Salzburg.

Gostje so prek Branta Harrisa povedli pred iztekom druge tretjine in minimalno prednost držali do 53. minute, ko je izenačenje priigral slovenski napadalec Jan Muršak. Po koncu rednega dela zmagovalca ni bilo, tako da je sledil podaljšek, nato pa še kazenski streli. Po petih serijah je bil na vsaki strani uspešen le en hokejist. Pri Bernu prav Muršak. Odločitev je padla po šesti seriji, v kateri je zmago domačim zagotovil Gaetan Haas. Prihodnjo sredo bo Bern na zadnji tekmi pred osmino finala vrnili obisk Avstrijcem.

Matija Pintarič po sanjskem razpletu obračuna proti nemškemu prvoligašu z Rouenom še lahko upa na napredovanje v izločilne boje lige prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Matija Pintarič po sanjskem razpletu obračuna proti nemškemu prvoligašu z Rouenom še lahko upa na napredovanje v izločilne boje lige prvakov. Foto: Vid Ponikvar

Pintaričevi ohranili možnosti

V povsem drugačnem položaju je bil pred peto tekmo Rouen vratarja Matije Pintariča, ki je med favoriziranimi tekmeci zasedal zadnje, četrto mesto in za ohranitev upov na napredovanje nujno potreboval zmago nad Nürnberg Ice Tigers po 60 minutah tekme.

Gostje so dvakrat vodili, Rouen pa dvakrat izenačil. Dobro minuto pred iztekom rednega dela je pri rezultatu 2:2 in igralcu več Pintarič zapustil svoje mesto, gostitelji so zmago napadli s šestimi igralci proti štirim v polju. Načrt se jim je izšel, povedli so s 3:2. Nato so brez vratarja poskušali še Nemci, a so Pintaričevi zadeli v prazen gol in slavili veliko zmago s 4:2. Slovenski vratar je zaustavil 32 strelov od 34.

Zadetek Rouena za 3:2 in pomembno zmago:

Po novem uspehu lahko še naprej upajo na izločilne boje. O tem bo odločala prav zadnja tekma skupinskega dela med Rouenom in Nürnbergom prihodnjo sredo v Nemčiji. Finski prvak Karpat je že napredoval.

V skupinskem delu (med 30. avgustom in 17. oktobrom) bo vsaka ekipa v skupini odigrala po dve tekmi z vsakim nasprotnikom (doma in v gosteh). Najboljša dva kolektiva vsake skupine se bosta po skupinskem delu uvrstila v osmino finala. Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 5. februarja.

 

Skupina F

Lestvica:

Skupina G

Lestvica:

 

 

Preberite še:

Anže Kopitar Red Wings
Sportal Kraljev poškodba prvega vratarja ni zmedla, Kopitar spet v polno, nov mejnik Kovalčuka
Matija Pintarič
Sportal Pintarič ob zgodovinski zmagi zaklenil vrata
Bern New Jersey Devils
Sportal Muršakovi so se dobro upirali NHL-ovcem

 

Ne spreglejte