Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
6.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Detroit Red Wings

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 6.43

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 7. oktober

Kraljev poškodba prvega vratarja ni zmedla, Kopitar spet v polno, nov mejnik Kovalčuka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Anže Kopitar Red Wings | Anže Kopitar je prvi ugnal vratarja Jonathana Bernierja. Kralji so Rdeča krila iz Detroita premagali z rezultatom 4:2.  | Foto Reuters

Anže Kopitar je prvi ugnal vratarja Jonathana Bernierja. Kralji so Rdeča krila iz Detroita premagali z rezultatom 4:2.

Foto: Reuters

Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings na domačem ledu vknjižil prvo zmago, s 4:2 so premagali goste iz Detroita. Za prvi zadetek je po podaji izkušenega Ilje Kovalčuka, nove pridobitve Kraljev, v 16. minuti igre poskrbel prav slovenski legionar. Ob poškodbi Jonathana Quicka se je s 36 obrambami izkazal Jack Campbell. 

Jonathan Quick
Sportal Nove skrbi v taboru "Kraljev"

Los Angeles Kings so po porazu na uvodni tekmi nove sezone v ligi NHL proti San Jose Sharks dosegli prvo zmago. S 4:2 so pred domačimi navijači v dvorani Staples Center v Los Angelesu in z vratarjem Jackom Campbellom v golu (Jonathan Quick je poškodovan) premagali moštvo Red Wings iz Detroita.

Prvi zadetek je po podaji izkušenega Ilje Kovalčuka (zanj je to že 400. asistenca v ligi NHL in prva točka za Kralje), ki se je podpisal pod prve NHL-točke po petih letih, v 25. minuti tekme prispeval Anže Kopitar (za svoje moštvo je prvi zadel tudi na tekmi proti Sharksom). Njegov gol si lahko ogledate s klikom na povezavo. 

Gostje so nato izenačili, a je Paul LaDue še pred koncem druge tretjine priskrbel novo vodstvo. V zadnjem delu je spet udaril prvi napad, Alex Iafallo je najprej zvišal na 3:1, ob koncu, ko je Detroit poskušal brez vratarja, pa z zadetkom v prazen gol postavil končnih 4:2. Pod zadetka Rdečih kril sta se podpisala Anthony Mantha in Dylan Larkin.

"Kemija je precej dobra. A podobno kot za igro celotne ekipe tudi za nas velja, da imamo še precej prostora za izboljšave. Zagotovo bomo še rasli, si ustvarjali več priložnosti in dosegali še več zadetkov," je o tem, kako se je ujel z Iafallojem in Kovalčukom, dejal Kopitar. Ob tem je poudaril, da so z vidika agresivnosti naredili korak v pravo smer in da si bodo še prizadevali za to. 

Campbell uspešno zamenjal Quicka

Jack Campbell se je izkazal v vratih LA Kings.  | Foto: Reuters Jack Campbell se je izkazal v vratih LA Kings. Foto: Reuters Iz tabora Kraljev je v nedeljo prišla informacija o poškodbi prvega vratarja Jonathana Quicka, ki si je na sobotnem treningu poškodoval spodnji del telesa. O njegovi vrnitvi bodo odločali iz dneva v dan. Američana je tako zamenjal Campbell in se izkazal. Zaustavil je 36 strelov od 38. Na drugi strani se je Jonathan Bernier soočil z le 24 streli in jih ubranil 21. Kralji so za Campbellovo menjavo iz lige AHL vpoklicali Petra Budaja.
"Bil je odličen, mislim, da je v ključnih trenutkih prikazal odlične obrambe in nam dal možnost, da smo vse skupaj malce stabilizirali. To je bila zelo solidna predstava," je varovanca v vratih pohvalil trener John Stevens, ob tem pa o igri povedal: "Nadziranje ploščka moramo še izboljšati.  Želim si tudi, da pred golom ne bi predolgo zadrževali ploščka, ampak ga poskušali spraviti proti mreži. 

Kralji se po tekmi z Detroitom odpravljajo na kanadsko turnejo, ki jih bo vodila v Winnipeg, Montreal, Ottawo in Toronto.

Goleada Carolini, drama Torontu

Pravi praznik zadetkov pa so doživeli gledalci na obračunih med Carolino in NY Rangers ter moštvoma Chicago in Toronto. Ekipa Hurricanes iz Caroline je s kar 8:5 premagala Rangerse iz New Yorka.

Prava drama je po podaljšku s 7:6 pripadla Javorjevim listom (Maple Leafs) iz Toronta, ki so na kolena spravili Blackhawkse iz Chicaga. 

Prvi hat-trick v dresu Toronta je dosegla velika okrepitev John Tavares, ki se je po dolgih letih pri NY Islanders preselila v Kanado. 28-letnik je klasični hat-trick dosegel v 50. minuti, ko je priskrbel vodstvo s 5:4. Tak rezultat je vztrajal vse do minute in pol pred koncem rednega dela, ko je Patrick Kane izenačil. Austin Matthews je 20 sekund zatem odgovoril z novim vodstvom gostov, Kane pa v 55 sekundah s svojim drugim golom in novim izenačenjem. Sledil je podaljšek, v katerem je po 18 sekundah zmagovalca odločil Morgan Rielly

 
Erik Haula
Sportal Vegas po kazenskih strelih do prve letošnje zmage
Ne spreglejte