Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2018,
20.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Los Angeles Kings Jonathan Quick Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 7. 10. 2018, 20.10

5 let, 6 mesecev

Poškodba jonathana Quicka

Nove skrbi v taboru "Kraljev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jonathan Quick | Jonathan Quick se je poškodoval na sobotnem treningu. O njegovi vrnitvi na led se bodo odločali iz dneva v dan. | Foto Reuters

Jonathan Quick se je poškodoval na sobotnem treningu. O njegovi vrnitvi na led se bodo odločali iz dneva v dan.

Foto: Reuters

Nova poškodba je udarila v tabor Los Angeles Kings, ki ga v noči na ponedeljek čaka drugi obračun sezone. Kralji bodo v Staples Centru gostili Detroit Red Wings, proti kateremu jim v vratih ne bo pomagal prvi vratar Jonathan Quick. Američan je na sobotnem treningu skupil poškodbo spodnjega dela telesa. "Kralji" bodo še naprej pogrešali napadalca Dustina Browna in Jonnyja Brodzinskega.
 

Nič kaj prijeten uvod v novo sezono za Los Angeles Kings in edinega slovenskega predstavnika v ligi NHL Anžeta Kopitarja. Potem ko se je na zadnji pripravljalni tekmi prav po strelu Slovenca poškodoval član prvega napada Dustin Brown (zlom prsta, potreben je bil operativni poseg), se v kalifornijskem taboru zdaj ubadajo še s poškodbo prve vratarske violine Jonathana Quicka

Po poročanju LA Kings Insider se je Američan poškodoval na sobotnem treningu. Skope informacije pravijo, da gre za poškodbo spodnjega dela telesa. Za kako resno poškodbo gre, ni znano. Je pa že zdaj jasno, da bo 32-letnik izpustil nedeljsko domačo tekmo proti Detroit Red Wings. O njegovi vrnitvi naj bi razpravljali iz dneva v dan.

V vratih Campbell

Med vratnicama naj bo proti rdečim krilom začel Jack Campbell, ki je v ligi NHL do zdaj branil na sedmih tekmah - v zadnjih dveh sezonah je v dresu Kraljev na največji hokejski sceni stal šestkrat. Kalifornijci so ob poškodbi Quicka iz AHL podružnice Ontario Reign sicer vpoklicali nekdanjega člana LA Kings Petra Budaja. 

Quick je bil v zadnji sezoni precej zdrav in je branil na 64 tekmah od 82, sezono pred tem pa mu je že na premieri zagodla poškodba dimelj, zaradi katere je bil odsoten več mesecev in je tako branil le na 17 obračunih. Privrženci kluba upajo, da ne gre za podoben scenarij. Quick bo po besedah glavnega trenerja Johna Stevensa spet pregledan danes.

Dustin Brown je moral na operacijo zlomljenega prsta in še ne more pomagati soigralcem. | Foto: Reuters Dustin Brown je moral na operacijo zlomljenega prsta in še ne more pomagati soigralcem. Foto: Reuters

Poškodovana sta tudi napadalca Dustin Brown (prst) in Jonny Brodzinsky (rama), oba sta potrebovala operacijo.

Kralji, ki so po uvodnem porazu po podaljšku pri eni točki, bodo po domači tekmi odpotovali na serijo štirih gostovanj v Kanado: Winnipeg, Montreal, Ottawa in Toronto. Na pot se bodo odpravili v ponedeljek.

Preberite še:

Dustin Brown Los Angeles Kings
Sportal Hud udarec za Kralje tik pred začetkom sezone
Erik Haula
Sportal Vegas po kazenskih strelih do prve letošnje zmage
Anže Kopitar
Sportal Prvi strelec sezone Kraljev Kopitar vedel, da ne bo vse popolno #video
Ne spreglejte