Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2018,
6.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

San Jose Sharks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sobota, 6. 10. 2018, 6.55

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 5. oktober

Prvi strelec sezone Kraljev Kopitar vedel, da ne bo vse popolno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Anže Kopitar | Anže Kopitar je prvi Kralj z zadetkom v novi sezoni. | Foto Gulliver/Getty Images

Anže Kopitar je prvi Kralj z zadetkom v novi sezoni.

Foto: Gulliver/Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so novo sezono lige NHL odprli v domačem Staples Centru, kjer so gostili San Jose Sharks in izgubili v podaljšku (2:3). Kapetan Anže Kopitar je postal prvi Kralj z zadetkom v novi sezoni. Prvič po petih letih je v ligi NHL zaigral Ilja Kovalčuk. Trener John Stevens je bil z igro udarnega napada Kopitar-Kovalčuk-Alex Iafallo zadovoljen, Gorenjec je obžaloval le točko, a v igri LA-ja videl kar nekaj dobrih stvari.

Tekma med Los Angeles Kings in San Jose Sharks, ki so vodili z 2:0, je bila končana v podaljšku. Zmagovalca je odločil Kevin Labanc, ki je zadel v tretji minuti podaljška in morskim psom zagotovil prvo zmago v sezoni, medtem ko bodo morali Kralji nekaj časa še počakati na prvo zmago. Med podajalce pri zmagovitem zadetku se je vpisala tudi velika okrepitev San Joseja švedski branilec Erik Karlsson, po prihodu katerega kalifornijsko ekipo strokovnjaki onkraj Atlantika uvrščajo še višje med resne kandidate za Stanleyjev pokal.

Kopitar nakazal preobrat, a popolnega ni bilo

Za gostujočo ekipo sta mrežo Kraljev že v prvi tretjini zatresla Timo Meier in Evander Kane, tako da so gostje že v 14. minuti vodili z 2:0. A nato je na sceno stopil kapetan Kraljev. Anže Kopitar, ob katerem je ob boku po napovedih zaigrala krilna okrepitev Ilja Kovalčuk in Alex Iafallo, je v polno zadel v 18. minuti prve tretjine in znižal zaostanek na 1:2 ter za Kralje dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. Enaintridesetletni hokejist je pred domačimi gledalci na ledu preživel dobrih 22 minut. Kopitar je ravno na današnji dan leta 2006 prvič zaigral v ligi NHL in na svoji prvi tekmi dosegel dva zadetka.

Pri LA Kings je bil uspešen še Tyler Toffoli, ki je v drugi tretjini tekme poskrbel za izenačujoči gol (2:2) in napeto nadaljevanje obračuna, v katerem so prevladovali gostje. Ti so na vrata domačega Jonathana Quicka sprožili 33 strelov, LA je poskušal le 21-krat.

Lažni preplah med Kralji

V drugi tretjini je navijačem LA za kratko zastal dih. Prvo ime med branilci Drew Doughty se je po nenavadni situaciji znašel na tleh v bolečinah. Kazalo je na poškodbo noge, Kanadčan je za nekaj trenutkov zapustil klop, a se na srečo svojih privržencev pozneje vrnil v igro. Tudi trener Kraljev je pozneje dejal, da z Doughtyjem ni hujšega.

Stevens zadovoljen, kako se je ujela prva linija

"Mislim, da je bil Kopijev zadetek za nas zelo pomemben, Tylerjev pa nas je vrnil v igro. Zelo spodbudno je, kako so se ujeli Kopi, Iafallo in Kovalčuk. Slednji je naredil veliko stvari, imel  dobro energijo, kar je dober znak," je bil Stevens zadovoljen s svojim udarnim napadom in vrnitvijo Kovalčuka po petih letih v NHL. Anže Kopitar v boju z veliko okrepitvijo San Jose Sharks Erikom Karlssonom. | Foto: Reuters Anže Kopitar v boju z veliko okrepitvijo San Jose Sharks Erikom Karlssonom. Foto: Reuters

Vedel, da ne bo vse popolno, a videl veliko spodbudnih stvari

"Prva tretjina je bila taka, kot smo pričakovali, da bo na prvi tekmi nove sezone. Ko smo dosegli prvi zadetek, smo se nekako ustalili in začeli igrati bolje. Precej več smo bili v njihovi tretjini, po hitrem zadetku v drugi tretjini smo razvili svojo igro in bili boljši. Žal smo dobili le eno točko, a mislim, da nas lahko prikazana igra opogumlja. Vsekakor nas čaka še kar nekaj dela. Vedeli smo, da na prvi tekmi ne bo vse perfektno. Je pa spodbudno videti, da so fantje igrali tako intenzivno. Prepričan sem, da bomo še rasli," pa je po uvodnem srečanju nove sezone razmišljal 31-letni Slovenec.

Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Detroit Red Wings.

Carolina do prve zmage

Pred tem se je končala tekma med Columbus Blue Jackets  in Carolina Hurricanes. Tekmo je na koncu dobila Carolina z izidom 1:3 in tako vknjižila prvo zmago v letošnji sezoni. Za gostujočo ekipo so bili uspešni Jordan Martinook, Sebastian Aho in Michael Ferland. Edini zadetek za domačo ekipo je dosegel Brandon Dubinsky.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar pred okroglimi jubileji

 

Liga NHL, 5. oktober

 

Preberite še:

Vegas Golden Knights
Sportal Zlati vitezi poraženi, spopad zadnjih prvakov po goleadi Pittsburghu #video
T. J. Oshie
Sportal Kakšen začetek sezone, že na uvodni tekmi so padali rekordi #video
Washington Capitals Ovečkin
Sportal Kako srečna bo Kopitarjeva 13-ica?
Ne spreglejte