Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
16.50

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

1

Natisni članek

poškodba Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Dustin Brown liga NHL

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 16.50

5 let, 6 mesecev

Dustin Brown mora na prisilni počitek

Hud udarec za Kralje tik pred začetkom sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

1

Dustin Brown Los Angeles Kings | Dustin Brown bo izpustil začetek sezone. O tem, kako dolgo bo odsoten član udarnega napada, v klubu javno ne govorijo. | Foto Reuters

Dustin Brown bo izpustil začetek sezone. O tem, kako dolgo bo odsoten član udarnega napada, v klubu javno ne govorijo.

Foto: Reuters

Saj ni res, pa je. Strel Anžeta Kopitarja na zadnji pripravljalni tekmi Los Angeles Kings ob sobotnem porazu z Anaheim Ducks je na prisilni počitek poslal Gorenjčevega soigralca Dustina Browna. Američan ima zlomljen prst in bo moral izpustiti začetek sezone. Kdaj se bo vrnil, ni znano.

Los Angeles Kings Anaheim Ducks
Sportal Kopitar po generalki ne paničari, Kralji upajo, da z zvezdnikom ni hujšega

Le nekaj dni pred petkovim začetkom nove sezone NHL iz tabora Los Angeles Kings prihajajo slabe novice. Ameriški zvezdnik Dustin Brown, član udarnega napada, se je poškodoval na sobotni zadnji pripravljalni tekmi kalifornijskega kluba.

Poškodoval se je v drugi tretjini, ko ga je plošček zadel po strelu Anžeta Kopitarja na vrata Anaheimovega vratarja Johna Gibsona. Izkušeni 33-letnik, ki že 14 sezon nosi dres LA Kings, obračuna ni mogel nadaljevati. V klubu so najprej zapisali, da gre za poškodbo zgornjega dela telesa, dan po srečanju pa javnost obvestili, da ima Brown zlomljen prst in da se odpravlja na prisilni počitek. 

Strel Kopitarja, po katerem se je poškodoval Brown:

Ni lahko, ko ostaneš brez pomembnega člana

Jasno je, da krilni napadalec v petek ob premieri proti San Jose Sharks ne bo mogel pomagati in da bo do nadaljnjega soigralce spremljal s klopi.

"Ni lahko, če ostaneš breze enega svojih najboljših igralcev. Brownieja je težko nadomestiti. Tako na ledu kot zunaj njega," je v pogovoru za The Athletic ob slabi novici dejal branilec Drew Doughty.

Anže Kopitar bo nekaj časa pogrešal kolega iz napada. | Foto: Reuters Anže Kopitar bo nekaj časa pogrešal kolega iz napada. Foto: Reuters

Trpežen hokejist

Brown sicer velja za izjemno trpežnega hokejista. Pred časom je nastopil na jubilejni tisoči tekmi lige NHL, resneje pa je bil zadnjič poškodovan v svoji premierni sezoni v najmočnejšem hokejskem klubskem tekmovanju, ko se je ubadal s poškodbo gležnja. Do decembra leta 2016, ko je moral na krajši prisilni počitek, je igral na kar 207 zaporednih tekmah. V lanski sezoni zaradi poškodbe ali slabega zdravja ni izpustil nobene tekme, od sezone 2008/09 pa je od 786 obračunov izpustil le pet tekem.

Njegova poškodba je trenerja Johna Stevensa prisilila v spremembe v peterkah. Kako bodo Kralji začeli petkovo tekmo, ko bodo gostili San Jose Sharks, uradno še ni znano.

Preberite še:

Bern New Jersey Devils
Sportal Muršakovi so se dobro upirali NHL-ovcem
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar kotira visoko: sovražiš igrati proti njemu in uživaš, če igraš z njim
Anže Kopitar
Sportal Strelec Kopitar in Kovalčuk ločena, a zadovoljna z rezultatom #video
Ne spreglejte