Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

John Stevens Anaheim Ducks liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 30. 9. 2018, 10.00

5 let, 7 mesecev

Najslabši pripravljalni rezultatski izkupiček Kraljev po sezoni 1974/75

Kopitar po generalki ne paničari, Kralji upajo, da z zvezdnikom ni hujšega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Los Angeles Kings Anaheim Ducks | Kralji so za konec pripravljalnega obdobja z 0:3 izgubili z Anaheimom. Na osmih pripravljalnih tekmah (na številnih so priložnost dobili mladi) so zmagali le enkrat, kar je najslabši rezultatski izkupiček po sezoni 1974/75. | Foto Reuters

Kralji so za konec pripravljalnega obdobja z 0:3 izgubili z Anaheimom. Na osmih pripravljalnih tekmah (na številnih so priložnost dobili mladi) so zmagali le enkrat, kar je najslabši rezultatski izkupiček po sezoni 1974/75.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na zadnji pripravljalni tekmi pred novo sezono, ki jo bodo začeli v petek proti San Jose Sharks, Anaheimu priznali premoč z 0:3. Gre za najslabši rezultatski izkupiček Kraljev v pripravljalnem obdobju po sezoni 1974/75, a Anžeta Kopitarja in soigralcev ne skrbi. Je pa grenak priokus pustila poškodba Dustina Browna, ki jo je skupil po strelu Kopitarja. Za kako resno poškodbo zgornjega dela telesa gre, bodo pokazali nadaljnji zdravniški pregledi.

Pripravljalno obdobje v ligi NHL se počasi končuje. Za ekipo Los Angeles Kings, katere kapetan je Anže Kopitar, je zadnje pripravljalno srečanje. Kralji so gostili kalifornijskega tekmeca Anaheim Ducks in mu še drugič v nekaj dneh priznali premoč s tremi zadetki razlike.

Niso želeli končati tako, a imajo še teden dni Trener John Stevens upa, da bodo v tednu, ki prihaja, izboljšali pripravljenost. | Foto: Getty Images Trener John Stevens upa, da bodo v tednu, ki prihaja, izboljšali pripravljenost. Foto: Getty Images

Če so se Račkom sredi tedna predstavili s pomlajeno ekipo, je bila tokrat zasedba iz mesta angelov popolnejša, a jo je pestila izrazita neučinkovitost. Kralji so na vrata Johna Gibsona sprožili 32 strelov, a prav nobeden ni končal za hrbtom ameriškega čuvaja mreže. Na drugi strani je moral Jonathan Quick ob 37 strelih gostov trikrat po plošček v svojo mrežo.

Kot prvi ga je ob igralcu manj premagal Ben Street, tik pred iztekom uvodne tretjine je na 2:0 zvišal Troy Terry, končnih 3:0 pa je v 26. minuti postavil Carter Rowney.

"Po zadnji tekmi (v noči na petek so izgubili z Vegasom, op. a.) sem dejal, da smo odigrali močno ekipno tekmo, igrali smo hitro, tokrat pa smo bili videti zelo počasni. Ne vem, morda je na nekatere vplival urnik. Če je tako, prevzemam odgovornost. Nekateri so igrali res veliko, sploh nekateri mladi. Karkoli že je bil razlog, moramo stisniti gumb 'reset'. Zagotovo pripravljalnega obdobja nismo hoteli končati na tak način, a dobro je, da je do začetka sezone še cel teden, pomemben teden treningov," je po porazu dejal trener Kraljev John Stevens.

"Brez panike," po zgolj eni zmagi na osmih tekmah v pripravljalnem obdobju pravi Anže Kopitar. | Foto: Getty Images "Brez panike," po zgolj eni zmagi na osmih tekmah v pripravljalnem obdobju pravi Anže Kopitar. Foto: Getty Images

Najslabše pripravljalno obdobje po več kot štirih desetletjih

Kralji so v pripravljalnem obdobju odigrali osem obračunov in kar sedemkrat izgubili (enkrat po kazenskih strelih), kar je po pisanju LA Kings Insider najslabši pripravljalni izkupiček po sezoni 1974/75. V klubu se na te številke ne želijo preveč ozirati.

"Mislim, da ne smemo paničariti. Vemo pa, da bomo morali precej bolje obvladovati plošček. Zaostriti, izboljšati moramo svojo igro. To ve prav vsak in na tem bomo delali. Pred nami je pomemben teden, do petka bomo pripravljeni," je prepričan slovenski centralni napadalec.

Pripravljalne tekme LA Kings pred sezono 2018/19:

Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 4:2
Los Angeles Kings : Arizona Coyotes 3:4
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 4:3*
Los Angeles Kings : Vegas Golden Knights 2:7
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 4:1
Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 7:4
Vegas Golden Knights : Los Angeles Kings 2:0
Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 0:3

*kazenski streli

 

S Kovalčukom se bodo še pogovorili

Ilja Kovalčuk ob Anžetu Kopitarju ali Jeffu Carterju (s slednjim je igral na zadnji tekmi)? Dogovor, kje in  s kom bo igral Rus, bo padel v prihodnjih dneh. | Foto: Getty Images Ilja Kovalčuk ob Anžetu Kopitarju ali Jeffu Carterju (s slednjim je igral na zadnji tekmi)? Dogovor, kje in s kom bo igral Rus, bo padel v prihodnjih dneh. Foto: Getty Images

Glavni trener še ni povsem odločen, s kom bo igrala zvezdniška krilna okrepitev Ilja Kovalčuk. Rus je v pripravljalnem obdobju igral tako ob Kopitarju kot Jeffu Carterju na centru (tako je bilo tudi na zadnji tekmi). "Nismo še povsem odločeni. Poskušali smo tako s Kopijem kot Carterjem. Dobra stran je, da lahko igra tako na levem kot na desnem krilu. Pogovorili se bomo z njim in videli, kaj sam pravi o tem, kako se je s kom ujel. Je inteligenten hokejist z izkušnjami. Včasih se moraš pogovoriti in dobiti odziv igralca."

Anže Kopitar
Sportal Strelec Kopitar in Kovalčuk ločena, a zadovoljna z rezultatom #video

Kako hudo je z Brownom?

Ne le poraz, grenak priokus je pustila poškodba Kopitarjevega kolega v napadu, ameriškega zvezdnika Dustina Browna. Ta jo je skupil po strelu Slovenca v drugi tretjini, tako da je srečanje končal predčasno. Po klubskih zapisih gre za poškodbo zgornjega dela telesa. Ali se je izkušeni napadalec resneje poškodoval, naj bi bilo znano po nadaljnjih pregledih.

Trenutek, ko naj bi se poškodoval Brown:

"Ni mogel nadaljevati. Po pregledu bo znanega več. Najverjetneje bodo stvari jasne jutri," je dejal Stevens. Ta ima zdaj še nekaj dni časa, da se z ekipo pripravi na novo tekmovalno obdobje.

To bodo pri LA Kings odprli na domačem terenu v petek, ko bo v Staples Centru gostoval San Jose Sharks. Zanimivo, obe moštvi je v lanski končnici izločil novinec Vegas Golden Knights, ki ga je v finalu zaustavil prvak Washington Capitals. Zlati vitezi so najprej s 4:0 v zmagah pometli s Kralji, nato pa so s 4:2 premagali še morske pse.

Kapetana ekip San Jose Sharks in Los Angeles Kings, ki bosta novo sezono lige NHL odprli v petek v Staples Centru. | Foto: Getty Images Kapetana ekip San Jose Sharks in Los Angeles Kings, ki bosta novo sezono lige NHL odprli v petek v Staples Centru. Foto: Getty Images

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar kotira visoko: sovražiš igrati proti njemu in uživaš, če igraš z njim

 

Ne spreglejte