Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2018,
11.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Vancouver Canucks liga NHL John Stevens

Torek, 25. 9. 2018, 11.30

5 let, 6 mesecev

Priprave LA Kings pred novo sezono

Strelec Kopitar in Kovalčuk ločena, a zadovoljna z rezultatom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Anže Kopitar | Anže Kopitar se je izkazal ob svojem prvem zadetku v pripravljalnem obdobju. Najprej je plošček v svoji tretjini izbil nasprotniku, nato zdrvel proti nasprotnikovim vratom in po lepi podaji Alexa Iafalloja z bekhendom končal akcijo ter spet dokazal, da je eden najboljših "obrambnih napadalcev" lige. | Foto Getty Images

Anže Kopitar se je izkazal ob svojem prvem zadetku v pripravljalnem obdobju. Najprej je plošček v svoji tretjini izbil nasprotniku, nato zdrvel proti nasprotnikovim vratom in po lepi podaji Alexa Iafalloja z bekhendom končal akcijo ter spet dokazal, da je eden najboljših "obrambnih napadalcev" lige.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so na pripravljalnem srečanju v Salt Lake Cityju s 4:1 odpravili Vancouver Canucks. Kapetan Kraljev Anže Kopitar, ki tokrat ni igral z Iljo Kovalčukom, je izkoristil lepo podajo, nastavil palico in z backhandom poskrbel za vodstvo s 3:1. Trener John Stevens je videl tako dobre kot manj dobre stvari, ki se jim bodo morali posvetiti do začetka sezone 6. oktobra.
 

Potem ko so pri Los Angeles Kings zadnje štiri tekme igrali v dveh ločenih skupinah in pomešani s potencialnimi upi prihodnosti lige NHL, je v zadnjih dneh kalifornijska ekipa sestavljena večinoma le iz hokejistov, na katere bodo računali v najkakovostnejšem hokejskem klubskem tekmovanju na svetu.

Kralji so se v ponedeljek v Salt Lake Cityju pomerili z Vancouver Canucks in jih premagali s 4:1. Kapetan Anže Kopitar, ki je na zadnjih tekmah igral skupaj z zvezdniško krilno okrepitvijo Iljo Kovalčukom, je tokrat drsal med Alexom Iafallojem in Dustinom Brownom, medtem ko je Kovalčuk začel v družbi Jeffa Carterja in Adriana Kempeja. 

Ilja Kovalčuk
Sportal Kovalčuk že (o)čaral, njega pa je navdušil Kopitar: ne le odličen igralec, tudi velik človek

Mrežo kanadskega kluba je načel Tyler Toffoli, Vancouver je nato v začetku druge tretjine izenačil, Toffoli pa je hitro odgovoril z drugim zadetkom za novo vodstvo. V zadnjem delu se je spet izkazal Kopitar. Gorenjec je najprej v svoji tretjini izbil plošček nasprotniku, oddrvel pred gol Vancouvra, po lepi podaji Iafalloja podstavil palico, z backhandom zabil za 3:1 in poskrbel za mirnejše nadaljevanje tekme. Končni rezultat je postavil Dion Phaneuf.

Vrhunci tekme med LA Kings: Vancouver Canucks, akcija za Kopitarjev zadetek od 2:06:

Pozornost igralcu več in manj

"Moram reči, da je naša ekipa delovala dobro, všeč mi je bila. Menim, da so naši branilci igrali dobro. Imamo pa še vedno precej rezerv v posebnih situacijah (igra z igralcem več, manj, op. a.), kar bomo izpopolnjevali v tem tednu. A mislim, da smo lahko zadovoljni z vsemi linijami. Kopitarjeva je bila živahna, Amadio, Pearson in Toffoli so bili odlični. Kovalčuka, Carterja in Kempeja smo med power-playem in penalty killingom večkrat razdruževali, saj nekateri igrajo ob igralcu več, drugi ob igralcu manj .. A gledano v celoti ta napad lahko ustvari veliko hitrosti," je po srečanju v pogovoru za LA Kings Insider razmišljal glavni trener moštva iz mesta angelov John Stevens in nakazal, kako bi bile peterke lahko videti, ko se bodo začele prave tekme.

Ilja Kovalčuk je moči v napadu združil z Jeffom Carterjem in Adrianom Kempejem. | Foto: Getty Images Ilja Kovalčuk je moči v napadu združil z Jeffom Carterjem in Adrianom Kempejem. Foto: Getty Images

Še trije preizkusi

Do uvoda v novo sezono lige NHL, za Kopitarja bo to že 13., bodo Kralji odigrali še tri pripravljalna srečanja. Dvakrat jim bodo nasproti stali kalifornijski tekmci Anaheim Ducks, enkrat pa podprvaki Vegas Golden Knights. Sezono bodo odprli 6. oktobra pred domačimi gledalci, njihovi gostje bodo San Jose Sharks.

Drozg spet pri Shawinigan Cataractes

Slovenski hokejist Jan Drozg, ki so ga leta 2017 na naboru lige NHL izbrali Pittsburgh Penguins, je sodeloval na pripravljalnem taboru Pingvinov. Pred dnevi  se je 19-letnik spet pridružil moštvu kanadske mladinske lige QMJHL Shawinigan Cataractes, v dresu katere bo drsal še drugo sezono zapored.


Preberite še:

 

Gašper krošelj
Sportal Krošelj navdušil pri prvaku, ki se mu kaj takega ni zgodilo že leto in pol
Ken Ograjenšek
Sportal Ograjenšek odločil goleado, Robar in Simšič z Medveščakom spet poražena
HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani suvereno, Blejci premagali Maribor in izgubili z Založani
Ne spreglejte