Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
20.09

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Gašper Krošelj Mlada Boleslav Extraliga legionarji slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 20.09

5 let, 7 mesecev

prvi shutout ljubljančana v češki extraligi

Krošelj navdušil pri prvaku, ki se mu kaj takega ni zgodilo že leto in pol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Gašper krošelj | Če Gašperju Krošlju na uvodnih dveh tekmah v Extraligi ni šlo vse po željah (na drugi je moral mesto sredi tekme prepustiti soigralcu), pa je v nedeljo vknjižil svoj prvi shutout med češko elito in bil s 36 obrambami junak zmage nad branilcem naslova Brnom. Ta prvič po letu in pol na domačem ledu ni zadel. | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Če Gašperju Krošlju na uvodnih dveh tekmah v Extraligi ni šlo vse po željah (na drugi je moral mesto sredi tekme prepustiti soigralcu), pa je v nedeljo vknjižil svoj prvi shutout med češko elito in bil s 36 obrambami junak zmage nad branilcem naslova Brnom. Ta prvič po letu in pol na domačem ledu ni zadel.

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenski hokejski vratar Gašper Krošelj je na nedeljskem gostovanju kluba Mlada Boleslav pri aktualnem češkem prvaku Kometa Brno zaklenil svoja vrata in soigralcem izdatno pomagal do prve zmage v sezoni. Brno je na domačem ledu brez zadetka zadnjič ostalo pred 36 tekmami, in sicer aprila lani.
 

Za klubi v elitni češki Extraligi so štirje krogi nove sezone. Mlada Boleslav, za katero premierno igra slovenski reprezentančni vratar Gašper Krošelj, do nedeljskega obračuna s češkim prvakom zadnjih dveh sezon Brnom ni vknjižila niti točke. 

Na zahtevnem gostovanju je priložnost med vratnicama spet dobil 31-letni Slovenec (na uvodnem obračunu je bil 80-odstotno zanesljiv, na drugem pa je moral po treh prejetih zadetkih svoje mesto prepustiti kolegu) in jo tokrat odlično izkoristil. Na dvoboju pri petem Brnu, ki sta ga zaznamovala vratarja obeh ekip, je Krošelj zaustavil vseh 36 strelov nasprotnikov. Še posebej se je izkazal v zadnji tretjini, ko je domačinom paral živce z obrambami v minutah, ko so trikrat zapored igrali z igralcem več. 

Gašper Krošelj
Sportal Gašper Krošelj se seli med češko elito

To je bil njegov prvi shutout v češki Extraligi in sploh prvi kateregakoli gostujočega vratarja na domači tekmi Kometa Brno od aprila 2017, ko so Brno brez prejetega zadetka zapustili člani Mountfield Hradec Kralove.

Krošelj je bil po zmagi z 2:0 (prvi zadetek so dosegli v 54. minuti, drugega pa štiri sekunde pred koncem v prazen gol) razglašen za najboljšega igralca kluba. Hvalnice na njegov račun sta izrekla oba trenerja. Ljubljančan s soigralci po štirih tekmah zaseda 12. mesto med 14. ekipami.

Litvinov vodi, Gregorčevi četrti

Bolje gre Sparti iz Prage, v dresu katere letos prvič drsa branilec Blaž Gregorc, ki je četrta. Klub Karlovy Vary dveh slovenskih branilcev Matica Podlipnika in Sabahudina Kovačevića je deseti. Na vrhu lestvice je s stoodstotnim izkupičkom Litvinov.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija
Sportal Jeseničan, ki ga je prepričala Olimpija, še ni zaprl vrat Nemčiji
Ivo Jan
Sportal Ivo Jan pod dvojnim drobnogledom: Vem, da ne bo lahko
Matic Podlipnik
Sportal Dobil svobodo, prepričal Čehe in uresničil dolgoletni cilj #intervju

 

Ne spreglejte