Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2016,
22.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Miha Brus Nik Zupančič HDD Jesenice Alpska liga hokej

Sobota, 26. 11. 2016, 22.15

6 let, 7 mesecev

Alpska liga med 22. in 26. novembrom, državno prvenstvo 26. november

Jeseničani izgubili tekmo in še enega igralca, Triglavani ostajajo neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Jesenice Asiago | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Hokejisti Jesenic so v sredo z zdesetkano ekipo na gostovanju pri Asiagu izgubili z 2:3, a bolj kot poraz skrbi nova poškodba. Na seznamu poškodovanih je po novem tudi napadalec Jure Sotlar, ki si je na ogrevanju v Italiji poškodoval prepono. V soboto so hokejisti Triglava v državnem prvenstvu po kazenskih strelih s 4:5 premagali Slavijo in vknjižili deveto zmago na deveti tekmi.

Slovenski selektor in trener Jesenic Nik Zupančič je v zadnjih tednih vajen, da njegova ekipa še zdaleč ne nastopa v popolni postavi. Tudi na poznovečernem obračunu v Asiagu v Italiji ni.

Med vratnicama je manjkal prvi vratar Žan Us, v napadu ni mogel računati na Nata DiCasmirra (po poškodbi prsta trenira z ekipo, a še ni pripravljen na tekme), Erica Panceta (obnovil je poškodbo hrbta) in Tadeja Čimžarja. Razredčena je bila tudi branilska vrsta: Miha Logar po večkratnem zlomu čeljusti letos ne bo več igral, bolečine v rami so prehude, da bi se na led vrnil Nejc Berlisk, Alešu Jekliču pa nagaja poškodba prepone.

Seznam poškodovanih se je še podaljšal

Jure Sotlar je novi hokejist na seznamu poškodovanih. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Jure Sotlar je novi hokejist na seznamu poškodovanih. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

K zahodnim sosedom je tako odpotovalo le 15 igralcev in dva vratarja, a vsi niso nastopili. Na ogrevanju je namreč v gorenjski tabor udarila nova poškodba. Drugi najučinkovitejši napadalec lige Jure Sotlar si je med pripravo na tekmo poškodoval prepono. Kljub poškodbi je poskušal pomagati soigralcem, a že po prvi menjavi ugotovil, da je zanj tekma končana, še preden se je dobro začela.

Gostitelji so jeseniškega vratarja Roka Stojanoviča prvič premagali v 17. minuti, na začetku zadnje tretjine pa vodstvo zvišali na 2:0. Izkušeni Sašo Rajsar je v 46. minuti znižal zaostanek, a so domačini sredi tretjine spet ušli na +2. Upanje je Jesenicam v 56. minuti vrnil kapetan Miha Brus, a je na koncu ostalo pri 3:2.

Še drugič v dobrem tednu so železarji z Asiagom izgubili s tem rezultatom. Kljub porazu ostajajo četrti. Nova tekma jih čaka prihodnjo sredo, ko bodo gostovali pri mladi ekipi Salzburga.

Sprememba terminov polfinala in finala Pokala Slovenije
Olimpija in Celje se bosta za finale Pokala Slovenije pomerila teden dni pozneje, kot je bilo predvideno, 5. decembra. Finale bo tako na sporedu šele prihodnje leto, 9. januarja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija in Celje se bosta za finale Pokala Slovenije pomerila teden dni pozneje, kot je bilo predvideno, 5. decembra. Finale bo tako na sporedu šele prihodnje leto, 9. januarja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Polfinalna tekma Pokala Slovenije 2016 med HK ECE Celje in HDD Olimpija bo namesto prvotno predvidenega 28. novembra odigrana v ponedeljek, 5. decembra, ob 18.15 v Celju.

Ker bi Olimpija zaradi prestavljene tekme razširjenega avstrijskega prvenstva v treh dneh odigrala tri tekme (dve tekmi lige EBEL in še polfinale pokala), so dosegli dogovor, da se omenjeno polfinalno srečanje odigra v terminu, ki je bil predviden za finalno tekmo. Termin drugega polfinalnega obračuna med HK MK Bled in HDD Sij Acroni Jesenice ostaja 28. november ob 18.45. Odigran bo na Bledu.

Finale bo namesto 5. decembra na sporedu šele prihodnje leto, in sicer v ponedeljek, 9. januarja.

 

 

Alpska liga, med 22. in 26. novembrom

Torek, 22. november
Lustenau : Neumarkt 4:5
Zell am See : Gardena 3:2

Sreda, 23. november

Asiago : HDD Sij Acroni Jesenice 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Stean 17. (PP), Sullivan 42., Nigro 51.; Rajsar 46., Brus 56. (PP)

KAC II : Fassa 3:6
RItten : Cortina 3:2
Val Pusteria : Kitzbuhel 4:2


Sobota, 26. november
Ritten : Kitzbuhel 3:1
Bregenzerwald : Neumarkt 4:1
Val Pusteria :
Feldkirch 3:2
Vipiteno : Lustenau 2:0
Fassa : Cortina 0:4
Gardena : Asiago 1:6
KAC II : Zel am See 4:12

Lestvica  Alpske lige

 

Predvidene tekme državnega prvenstva, 26. november
 

Še neporaženi Triglavani so na gostovanju v Zalogu dobili Movember tekmo. Slavijo so s 4:5 premagali po izvajanju kazenskih strelov. 

Celjani so izgubili pri KHL Medveščak, Blejci so slavili v Zagrebu, Mariborčani pa so doma premagali Crveno zvezdo.

Sobota, 26. november

HK Playboy Slavija : HK Triglav 4:5* (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1)


KHL Medveščak: HK ECE Celje 6:2
KHL Zagreb : HKMK Bled 2:4
HDK Maribor :
Crvena zvezda 4:2

*kazenski streli
Lestvica državnega prvenstva

Ne spreglejte