Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2019,
22.06

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Sobota, 2. 11. 2019, 22.06

4 leta, 5 mesecev

Alpska liga, 2. november

Železarji ob koncu praznih rok, Olimpija ne popušča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice | Jeseničani so v izdihljajih tekme izgubili z vodilnim Asiagom. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Jeseničani so v izdihljajih tekme izgubili z vodilnim Asiagom.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice (11. mesto) so v Podmežakli gostili vodilno moštvo tekmovanja Asiago, vodili, nato pa po zadetku, prejetem pol minute pred koncem, izgubili z 1:2. Člani HK SŽ Olimpija so sedmo zaporedno alpsko zmago vknjižili na Južnem Tirolskem, Sterzing so strli z 2:1, in skočili na tretje mesto. 

Matjaž Kopitar
Sportal Kopitar izbral orožja za edini test pred pomembnima domačima akcijama

Slabih tisoč gledalcev je v Podmežakli v 7. minuti pozdravilo zadetek Erika Svetine, a pri vodstvu domačih ni ostalo dolgo. Gostje so z izenačenjem odgovorili že dobro minuto pozneje, a Jeseničani so imeli tik pred koncem prve tretjine spet razlog za zadovoljstvo. Andrej Hebar je soigralce na odmor odpeljal z novim vodstvom (2:1). Rezultat je vztrajal vse do 54. minute, ko je Alexander Gellert premagal novo jeseniško okrepitev v vratih Antoina Bonvalota. Ko je že kazalo, da se bo nova tekma Jesenic zavlekla v podaljšek, je Simone Olivero še tretjič zatresel domačo mrežo in postavil končnih 3:2 za Asiago.

Olimpija se veseli nove zmage in skoka na tretje mesto.  | Foto: Sportida Olimpija se veseli nove zmage in skoka na tretje mesto. Foto: Sportida

Ljubljančani so zmagoviti niz nadaljevali na Južnem Tirolskem, kjer so ugnali Sterzing Vipiteno. Zmaje je v vodstvo v 15. minuti popeljal Anže Ropret. Gostitelji so do izenačenja prišli z igralcem več v 45. minuti, slabih deset minut pozneje pa je Žiga Pešut poskrbel za novo vodstvo Olimpije, pri katerem je ostalo do konca srečanja.

Varovanci Gregorja Polončiča so tako vknjižili sedmo zaporedno zmago in napredovali na tretje mesto. Pred njimi sta le Asiago in lanski finalist Pustertal. 

Osmerica v Latvijo

Večerni tekmi sta za slovenska predstavnika v Alpski ligi zadnji pred reprezentančnim premorom. Ta sledi prihodnji teden, slovenska reprezentanca bo med četrtkom in soboto igrala v Latviji, kjer jo ob gostiteljih čakajo še Belorusi in Francozi. Na seznamu povabljene 25-erice na ponedeljkov zbor na Bledu je osem hokejistov Olimpije in Jesenic, in sicer David Planko, Luka Zorko, Mark Čepon in Gal Koren iz zelenega ter Aljoša Crnovič, Blaž Tomaževič, Gašper Glavič in Andrej Hebar iz rdečega tabora.

Nova tekma Jesenic v Alpski ligi sledi 16. novembra, ko bodo gostovali pri Bregenzerwaldu, Olimpija bo dva dni prej, v četrtek, 14. novembra, gostila Zell am See.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Olimpija nadaljevala zmagovito, Jeseničani z novim vratarjem slavili po preobratu in podaljšku

Alpska liga, 2. november

Lestvica

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani ugnali mlade železarje
Ne spreglejte