Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2024,
18.58

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Doha Namizni tenis

Torek, 2. 1. 2024, 18.58

3 mesece, 3 tedne

Namizni tenis, Doha, finalni turnir WTT

Žreb neusmiljen do najboljšega slovenskega igralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Darko Jorgić, Doha, zaključni turnir WTT 2024 | Žreb parov prvega kroga zaključnega turnirja WTT v Dohi je slovenskemu asu Darku Jorgiću namenil najboljšega igralca sveta. | Foto worldtabletennis.com

Žreb parov prvega kroga zaključnega turnirja WTT v Dohi je slovenskemu asu Darku Jorgiću namenil najboljšega igralca sveta.

Foto: worldtabletennis.com

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić na finalnem turnirju WTT, ki se bo začel jutri v Dohi, ni imel prav veliko sreče pri žrebu. Že v prvem krogu se bo ob 11. uri po srednjeevropskem času pomeril z najboljšim na svetu, Kitajcem Fan Zhedongom. Nagradni sklad sicer znaša 340 tisoč ameriških dolarjev.

Petindvajsetletni Hrastničan Darko Jorgić je v Katar prišel dobro razpoložen, saj je na zadnjih dvobojih za svoj Saarbrücken prikazal zelo dobro formo. Zato so bila tudi njegova pričakovanja visoka, a žal mu ni bil naklonjen žreb, ki mu je namenil Fan Zhedonga. Tako se je ponovila zgodba z zadnjih nekaj turnirjev WTT, ko mu je žreb pogosto namenil nasprotnike, ki mu ne ustrezajo, sporočajo iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

"Če bom želel z njim igrati enakovredno ..."

"Žreb mi res ni bil najbolj naklonjen, dobil sem Fan Zhedonga, prvega igralca sveta, prvega nosilca … Ne preostane mi drugega, kot da se s tem pomirim, se osredotočim na igro in kar bo, bo. Z njim sem igral oktobra leta 2022 na turnirju v Macau, v četrtfinalu me je premagal s 3:0. V prvem nizu sem še imel možnosti, nato sem bil v podrejenem položaju. Če bom želel z njim igrati enakovredno, bom moral prikazati svojo najboljšo igro, ki sem jo v tem trenutku sposoben igrati. Vsako točko bom moral odigrati sproščeno, na svojem maksimumu," je pred jutrišnjim obračunom s številko ena svetovnega namiznega tenisa dejal Jorgić, ki je novo leto dočakal v krogu svoje družine.

Darko Jorgić: "Če bom želel z njim igrati enakovredno, bom moral prikazati svojo najboljšo igro, ki sem jo v tem trenutku sposoben igrati." | Foto: worldtabletennis.com Darko Jorgić: "Če bom želel z njim igrati enakovredno, bom moral prikazati svojo najboljšo igro, ki sem jo v tem trenutku sposoben igrati." Foto: worldtabletennis.com

S Fan Zhedongom se je Jorgić pomeril tudi pred nekaj več kot štirimi leti, ko je v osmini finala odprtega prvenstva Avstrije izgubil z 0:4. Zmagovalec tega dvoboja bo v četrtfinalu igral z boljšim iz dvoboja med Hugom Calderanom (Brazilija) in Quadrijem Aruno (Nigerija).

Preostali pari prvega kroga so še Ma Long (Kitajska) – Jang Woojin (J. Koreja), Anton Kallberg (Švedska) – Lin Gaoyuan (Kitajska), Lin Shidong (Kitajska) – Dang Qiu (Nemčija), Lin Yun-Ju (Tajvan) – Liang Jingkun (Kitajska), Tomokazu Harimoto (Japonska) – Dimitrij Ovčarov (Nemčija) in Felix Lebrun (Francija) – Wang Chuqin (Kitajska).

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Jorgić novo leto začenja v Dohi
Ne spreglejte