Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kajak kanu Nejc Žnidarčič

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 8.36

8 let

Žnidarčiču motivacije ne manjka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden najboljših kajakašev v spustu na divjih vodah Nejc Žnidarčič se je tudi na letošnjo zelo dobro pripravljal.

Nejc ima smolo, da njegova disciplina ni olimpijska in je posledično nekoliko manj zanimanja za spust na divjih vodah. Zato so včasih njegovi rezultati celo nekoliko neupravičeno spregledani. Biti svetovni prvak in imeti vrsto medalj z največjih tekmovanj je prav gotovo zavidljiv dosežek.

A kljub temu aktualnemu svetovnemu prvaku v sprintu iz Augsburga za naslednjo sezono ne manjka motiva in novih izzivov. "Z letošnjimi pripravami sem zelo zadovoljen, čeprav nisem šel nikamor na priprave. Večinoma sem treniral kar doma. Pogoji letos so bili zares dobri, razen tistega tritedenskega ekstremnega mraza. Po vseh testiranjih, ki sem jih opravil v tem obdobju, sem tudi sam presenečen nad svojo pripravljenostjo, saj so bili rezultati dosti boljši kot lani. Moram pa povedati, da od letos delam z novim trenerjem za fitnes in prehrano Rokom Brezavščkom, tako da je tudi v fitnesu velik napredek. Prav tako se to pozna tudi na vodi pri moči zavesljaja," je uvodoma povedal kajakaš iz Šempetra pri Gorici, ki prav zdaj trenira v Bourg St. Mauriceu, kjer bo junija branil naslov svetovnega prvaka v sprintu.

Cilji Nejca za prihodnjo sezono so zelo visoki. In sicer ubranitev naslov svetovnega prvaka v sprintu in izboljšati tretje mesto iz pred dveh let v klasičnem spustu, kar pa bo vse prej kot lahko. "Pred tem sem dve leti naslov svetovnega prvaka napadal, zdaj pa ga bo treba branit. Pravila so se tudi nekoliko spremenila, saj se časa dveh voženj v finalu ne seštevata več, ampak je zdaj v superfinalu le ena vožnja, ki šteje za končno uvrstitev. Treba bo peljati brez napak, saj je proga v Franciji tehnično zelo zahtevna in bodo razlike verjetno zelo majhne. Proga mi sicer ustreza, saj sem lani že zmagal na generalki svetovnega prvenstva, tako da dobro kaže. Vendar je treba vedeti, da je vsaka tekma, tekma zase in bo treba zares dobro odpeljati ," je nekoliko previden pri napovedih Žnidarčič, ki mu motivacije za v prihodnje ne manjka, kljub temu, da veliko družbe pri treningih nima in da je nekaj njegovih reprezentančnih kolegov zaključilo športno pot. "Z motivacijo nimam problemov, saj v tem športu zelo uživam in biti na vrhu je zelo lepo. Sicer imamo pri nas menjavo generacije, ampak zadaj prihajajo trije zelo dobri tekmovalci, ki iz leta v leto napredujejo. Sicer jim manjka nekaj izkušenj, ampak mnenja sem, da smo letos v ekipnih tekmah lahko že zelo blizu velikim reprezentancam.

Povprečni rezultati ga ne zanimajo

Nejc se je lani preizkusil tudi na mirnih vodah, a tam želenega rezultata ni bilo, tako da se je raje vrnil na divjo vodo, kjer bolj uživa."V mirne vode sem šel samo zaradi olimpijade. Drugače pa v mirnih vodah nisem nikoli zares užival. Poskušal sem, a tudi pogoji niso bili najbolj idealni. Vem, da bi lahko prišel zraven, vendar me uvrstitve okrog desetega mesta ne zanimajo, tako da sem raje ostal v divjih vodah. Glede na to, da je naslednje leto evropsko in svetovno prvenstvo na divjih vodah v Sloveniji, mi motiva res ne manjka," je še za konec povedal 28-letni "spustaš".

Ne spreglejte