Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2013,
13.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Eva Terčelj

Nedelja, 7. 7. 2013, 13.02

7 let, 12 mesecev

Zmaga za Terčeljevo, tretje mesto za Taljata in Božiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu prišla do svoje prve zmage v tem tekmovanju.

Terčeljeva je v finalu za 2,26 sekunde prehitela Britanko Elizabeth Neave, tretja pa je bila Čehinja Katerina Kudejova. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila med kanuističnimi dvojci tretja.

Terčeljeva je v Španiji prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, tako kot v soboto Anže Berčič med kanuisti. Doslej je bila 21-letnica v tem tekmovanju najboljša v Bratislavi lani in v Tacnu 2011, ko je bila četrta. Terčeljeva je v polfinalu dosegla deveti čas, v finalu pa prav tako brez dotika postavila daleč najboljši čas med vsemi. V finalu je veslala tudi Urša Kragelj, sedma po polfinalu, a v finalni vožnji napravila kar tri dotike in končala na osmem mestu.

"Zelo sem zadovoljna, tega nisem pričakovala. Osredotočila sem se le na vožnjo brez dotikov. To mi je uspelo in sem presrečna. V polfinalni vožnji sem imela nekaj težav, ni bilo tekoče, ampak zadala sem si vožnjo brez kazenskih sekund in tudi zaradi tega prišla v finale. Potem pa sem šla znova brez kakršnih koli pričakovanj, tako da je zmaga prišla sama od sebe," je po veliki zmagi povedala mlada Ljubljančanka, ki je takoj po prihodu v cilj vedela, da bi lahko čas zadostoval za stopničke: "Ko pa sem nato gledala druge tekmovalke, sem vedela, da mi je uspela res dobra vožnja."

V finalu kanuističnih dvojcev sta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat. V polfinalu sta imela četrti čas, v finalu pa sta s solidno in znova "čisto" vožnjo prišla do tretjega mesta. Na tem mestu sta bila že na prvi tekmi sezone v Cardiffu.

"Ko sva prišla v cilj, sva vedela, da sva dobro odveslala. Tudi občutek na progi je bil pravi. Mislim, da je bilo to danes to, z izjemo dveh majhnih napak na koncu proge. Veliko bolje ne bi mogla veslati," je po finalu povedal Taljat, ki je ocenil, da je bil ta prvi del sezone z izjemo evropskega prvenstva v Krakovu zanju dober.

Njegov partner v čolnu Božič, ki tekmuje tudi v posamični konkurenci kanuistov, ima za seboj še več nastopov, tako da je tudi utrujenost vplivala na veslanje v Pirenejih: "Da po treh tednih zelo težkih tekem še enkrat nastopiš dobro, je res super občutek. Je pa prisotna velika utrujenost. Sam sem že na ogrevanju to čutil, verjetno tudi Sašo, in to se še stopnjuje čez progo. Sva pa vseeno prihranila nekaj moči za zadnji del, ki sva ga odveslala tako dobro, kot sva lahko."

Zmagala sta Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche pred rojakoma Nicolasom Peschierjem in Pierrom Labarellom. Božič in Taljat sta za zmagovalcema zaostala 2,20 sekunde.

Naslednje tekme svetovnega pokala bodo avgusta.

Ne spreglejte