Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 10. 2015,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

gimnastika svetovno prvenstvo

Sobota, 31. 10. 2015, 18.32

8 let

Zlata kolajna razdeljena med štiri tekmovalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi dan posamičnih finalov na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Glasgowu je prinesel nevsakdanji razplet na dvovišinski bradlji.

Zlato na dvovišinski bradlji so si pritelovadile Rusinji Darja Spiridonova, Viktorija Komova, Američanka Madison Kocian in Kitajka Yilin Fan. Vse so prejele oceno 15,366.

Na dozdajšnjih SP v športni gimnastiki si prvega mesta štirje telovadci oziroma telovadke še niso delili. Trije so bili prvi na SP leta 1903 in 1992 na konju z ročaji, leta 1922 jih je kar pet osvojilo srebro na bradlji. Leta 1922 je naslov osvojil Leon Štukelj, med peterico drugouvrščenih so bili Stane Derganc, Stane Vidmar in Vladimir Simončič.

Prva odločitev dneva je bila na parterju. Sestava je najbolje uspela Japoncu Kenzu Shiraiju, ki je suvereno premagal konkurente. Prejel je oceno 16,233, še najbolj se mu je približal Whitlock, ki je zaostal 0,677 točke, bron je osvojil Španec Rayderley Miguel Zapata Santana, ki je zaostal 1,033 točke.

Prvi Britanec svetovni prvak

Max Whitlock se je vpisal v zgodovino na konju z ročaji, kjer je osvojil zlato in postal prvi Britanec z naslovom svetovnega prvaka v športni gimnastiki. Srebro je osvojil njegov rojak Louis Smith, ki je dobil oceno 16,033, pred zadnjim nastopom pa je bilo jasno, da bo prvo mesto pripadlo domači reprezentanci. Vendar je še boljšo oceno kot Smith dobil Whitlock - 16,133. Bron sta si razdelila Armenec Harutjun Merdinjan in Japonec Kazuma Kaya (15,500).

Naslov najboljše na svetu na preskoku je osvojila Rusinja Marija Paseka (15,666). Za le 33 tisočink je zaostala Un Jong Hong iz Severne Koreje, bron je osvojila Američanka Simone Biles (15,541).

Na krogih je slavil Grk Eleftherios Petrounias, letošnji evropski prvak in zmagovalec na tem orodju na evropskih igrah v Bakuju. Zmagal je z oceno 15,800. Za njim sta končala Kitajca, Hao You (15,733) na drugem in branilec naslova svetovnega prvaka Yang Liu (15,700) na tretjem.

SP se bo končalo v nedeljo, ko telovadce čakajo preskok, bradlja in drog, telovadke pa gred in parter.

Ne spreglejte