Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
15.42

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Živa Dvoršak

Sreda, 10. 11. 2021, 15.42

2 leti, 5 mesecev

Živa Dvoršak v kraljevski strelski disciplini četrta na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Živa Dvoršak | Slovenska strelka Živa Dvoršak je sezono v kraljevski disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov končala na 4. mestu, v zračni puški pa na končnem 5. mestu.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska strelka Živa Dvoršak je sezono v kraljevski disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov končala na 4. mestu, v zračni puški pa na končnem 5. mestu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na finalu svetovnega pokala oziroma predsedniškega pokala v Vroclavu na Poljskem osvojila osmo mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov. Tridesetletna Ljubljančanka je letošnjo sezono v kraljevski strelski disciplini končala na četrtem, v zračni puški pa na končnem petem mestu.

Na mednarodni strelski lestvici je v disciplini MK puška trojni položaj najboljša Švicarka Nina Christen, z zračno puško pa Američanka Mary Carolynn Tucker.

Ljubljančanka, sicer edina slovenska predstavnica na predsedniškem pokalu v Vroclavu, je v nekoliko prirejenih tekmovalnih pravilih - strelke so namesto po 40 strelov v vseh položajih odstreljale po 20 strelov - v kvalifikacijskem delu zadela 588 krogov, od tega 198 v ležečem, 196 v stoječem in 194 v klečečem položaju.

V drugem delu tekmovanja je Dvoršakova osvojila 15 točk, kar je zadostovalo za osmo mesto, najboljša pa je bila Norvežanka Jeanette Hegg Duestad s 34 točkami.

Dvoršakova je v minulih dneh v Šleziji nastopila še v dveh disciplinah. Na tekmi z zračno puško na 10 metrov je zasedla enajsto mesto. V finalu je smetano pobrala Francozinja Oceanne Muller, ki je bila po točkah s 33:26 boljša od Romunke Laure-Georgete Ilie.

Na mešani ekipni tekmi se je Dvoršakova v paru z Rusom Vladimirjem Maslenikovom prebila med osem, nato pa je slovensko-ruska naveza s 630,6 kroga osvojila končno peto mesto. Zmagala je indijsko-iranska kombinacija Manu Bhaker-Javad Foroughi.

Ne spreglejte