Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
13.38

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Natisni članek

Katja Pogačar golf

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 13.38

6 let, 1 mesec

Katja Pogačar

Zgodovinski dosežek za slovenski golf

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Katja Pogačar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po Matjažu Gojčiču je Slovenija dobila tudi prvo žensko, ki je nastopila na golf turnirju evropske serije. Triindvajsetletna Ljubljančanka Katja Pogačar si je za razliko od kolega s Ptuja udeležbo zagotovila preko kvalifikacij, na prvem turnirju ta konec tedna v Avstraliji pa se je celo uvrstila v rez.

Slovenska reprezentantka Katja Pogačar, ki je na ameriški univerzi Ohio diplomirala iz matematike in biologije, je v svojem prvem nastopu na evropski turneji za las ujela uvrstitev v zgornjo polovico tekmovalk, po štirih dneh nastopanja na igrišču Coffs Harbour severno od Sydneyja pa je zasedla 52. mesto med 138 udeleženkami.

Pogačarjeva prva Slovenka, Gojčič prvi Slovenec

Na ameriški univerzi Ohio je diplomirala iz matematike in biologije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na ameriški univerzi Ohio je diplomirala iz matematike in biologije. Foto: Grega Valančič/Sportida Pogačarjeva, ki je igrišče s parom 71 odigrala 73, 72, 74 in 73 udarcev (+ 8), je bila z uvrstitvijo več kot zadovoljna, že ta teden pa jo čakajo novi izzivi, in sicer na turnirju european toru v JAR.

V Avstraliji je naslov osvojila Angležinja Meghan Maclaren z rezultatom - 10, za zmago pa je prejela slabih 9000 evrov. Nagradni sklad je bil eden skromnejših na turneji; dobrih 95.000 evrov.

Pred Pogačarjevo je na european touru, drugi najmočnejši seriji turnirjev na svetu za ameriško PGA, nastopil le Matjaž Gojčič. Leta 2007 je igral na Dunaju s povabilom organizatorja in se presenetljivo uvrstil v rez. Pogačarjeva se je na evropsko turnejo uvrstila decembra preko kvalifikacij v Maroku.

V Sydneyju se je uvrstila v zgornjo polovico tekmovalk. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Sydneyju se je uvrstila v zgornjo polovico tekmovalk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleg Pogačarjeve ima Slovenija še nekaj nadarjenih igralk ter igralcev. Na amaterskih lestvicah so najvišje uvrščeni Ana Belac, Pia Babnik, Luka Naglič in Žan Mark Štirn.

Ne spreglejte