Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 3. 2014,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek Nejc Žnidarčič Jošt Zakrajšek

Četrtek, 27. 3. 2014, 14.54

8 let

Želi si nazaj lovoriko svetovnega prvaka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski kajakaši in kanuisti se več ali manj končali priprave na novo sezono in komaj čakajo, da se začnejo prve tekme, kjer bodo preverili svojo trenutno formo.

Večina slovenskih slalomistov se je tako kot lani pripravljala v Združenih arabskih emiratih, natančneje v Al Ainu. Znova se je pokazalo, da je ta kajakaški center še najboljša izbira, saj ni preveč oddaljena od naših krajev in tudi pogoji za treniranje so skorajda idealni.

Prva preizkušnja jih čaka že ta konec tedna, ko se bodo na otvoritveni tekmi pomerili na tacenskih brzicah. Tekma bo štela tudi za izbirno tekmo za mladince in člane do 23 let, saj bodo imeli konec aprila svetovno prvenstvu v Avstraliji v Penrithu.

Nekateri izmed slalomistov so se celo odločili, da bodo priprave opravili v dveh delih. Eden izmed njih je bil Benjamin Savšek. "Mislim, da je bila to prava odločitev. Pavza vmes mi je prišla zelo prav, tako da menim, da sem za novo sezono dobro pripravljen. Čakam še na nekoliko boljše vreme pri nas," je tik pred začetkom sezone povedal Savšek, ki svojih visokih ambicij za v prihodnje ne skriva. "Motiv je velik. Vsekakor si želim popraviti lansko 3. mesto iz svetovnega prvenstva v Pragi."

Kauzer treniral tudi v Londonu

Za podoben scenarij kot Savšek se je odločil tudi najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki se je pred kratkim vrnil z enotedenskih priprav v Londonu. Cilji Kauzerja, ki z lansko sezono ni bil najbolj zadovoljen, čeprav je lani dobil tekmo svetovnega pokala v Tacnu, so visoki. "Cilji so zagotovo višji kot lani. Se pa je treba zavedati, da je konkurenca vsako leto močnejša, prihajajo mlajši tekmovalci, a ne glede na to upam na najboljše. Eden glavnih motivov je, da dobim lovoriko svetovnega prvaka nazaj," je povedal Kapsl, ki se je za letos odločil, da bo znova veslal s starim modelom čolna – Kapsl 2.

Žnidarčič v Avstraliji, Zakrajšek v Argentini

Zelo zavzeto so se pripravljali tudi spustaš na divjih vodah in kajakaši na mirnih vodah. Že kar nekaj časa naš najboljši kajakaš v spustu na divjih vodah Nejc Žnidarčič se je odločil za korenito spremembo, saj je odšel na priprave v Avstralijo, kamor so ga povabili avstralski kajakaši. Nejc je prišel nazaj več kot zadovoljen. "Sprememba okolja je bila zelo dobrodošla. Na roko nam je šlo tudi vreme, saj so se temperature gibale med 25 in 27 stopinj Celzija. Zadnji del priprav bom opravil doma, potem pa se nam že kmalu začne sezona," je povedal Žnidarčič.

Podobno izkušnjo v Argentini je imel tudi slovenski kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, ki se je odpravil na priprave v Argentino. "Lahko bi vam razlagal dve uri, kaj vse se mi je dogajalo. V glavnem, priprave so super uspele, tudi ekipa, s katero sem treniral, je bila super. Trenirali smo od ponedeljka do sobote, v nedeljo pa sem spoznaval lepote Argentine," sprva pove Zakrajšek, ki se v zadnjem času ubada s finančnimi težavami. "Zaposlen nisem, izgubil sem dva glavna sponzorja, tako da si s kajakom delam minus. Vendar motiva za trening ne manjka. Delam na tem, da bodo rezultati v prihodnje še boljši."

Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca naj bi se kajakaška zveza trudila, da bi tudi Joštu zagotovili zaposlitev v državni upravi. Zamenjal naj bi Jureta Megliča, ki bo v prihodnje tekmoval za Azerbajdžan. Jelenc je optimističen in upa, da se bodo stvari kmalu uredile tudi glede tega.

Ne spreglejte