Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
12.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

plavanje Tjaša Oder

Četrtek, 2. 8. 2018, 12.21

5 let, 8 mesecev

Že uvodni dan plavalnega EP udaren za Odrovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Tjaša Oder | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po veslačih, telovadkah in kolesarjih na stezi bodo v petek tekmovanje na skupnem projektu evropskih prvenstev v Glasgowu začeli tudi plavalci. Že uvodni dan bo udaren tudi za najboljšo Slovenko Tjašo Oder, ki bo v Glasgowu na 800 m prosto branila bron iz Londona 2016.

Uvodni dan bodo nastopile štiri Slovenke. Ob Odrovi bo na 800 m prosto plavala še mariborska mladinka Katja Fain, že pred tem pa se bosta na 50 m prosto predstavili Neža Klančar iz Olimpije in še ena mladinka Janja Šegel iz ravenskega Fužinarja.

Fainova ima glede na prijavljen izid priložnost, da z uvrstitvijo med najboljših 16 potrdi pot na Otok, v sprintu pa bo to težje. Ob izrednem nastopu se s polfinalom spogleduje državna rekorderka Klančarjeva, ki pa je neposredno pred EP izpustila teden treninga zaradi viroze in njen osnovni cilj ostaja najboljši letošnji dosežek.

Katja Fain ima glede na prijavljen rezultat možnost za uvrstitev med najboljših 16. | Foto: Vid Ponikvar Katja Fain ima glede na prijavljen rezultat možnost za uvrstitev med najboljših 16. Foto: Vid Ponikvar

Jutranje plavanje šibkost Odrove

Kandidatka za prvi slovenski finale na Škotskem je Odrova s petim prijavljenim izidom. "Jasno je, da pričakujem finale. Borila se bom, a moja šibka točka zna biti jutranje plavanje. Vem pa, da se tudi s počasnejšim časom lahko uvrstim v finale, saj imam dober osebni rekord. Če bom v finalu, je tam vse mogoče," pravi tekmovalka, ki je pred dobrim mesecem dni dopolnila 24 let.

Ne glede na dejstvo, da prav v teh dneh končuje študij na ameriški univerzi v Arizoni, Korošica poudarja, da je v dobri formi. "Tekma bo seveda pravi pokazatelj. Po sredozemskih igrah sicer nisem več nastopala, a na treningih sem hitrejša kot pred Tarragono," še dodaja olimpijka iz Ria, ki je v Španiji osvojila tudi kolajno.

Prav dejstvo, da ji manjka kakšen start, je pred začetkom v kraljevem bazenu v Glasgowu razlog za malo uganko, a tekmovalki samozavesti po dobrih treningih ne manjka. "Na treningu sem plavala dobre čase in tempo je bil visok. Zadovoljen je tudi trener (Gorazd Podržavnik, op. STA), zato sem prepričana, da lahko dosežem dober izid in upam, da bom zadovoljna."

Finale bo na sporedu v soboto.

Tjaša Oder
Sportal EP v Glasgowu na plečih Tjaše Oder
Tjaša Vozel
Sportal Koper z zmagami sklenili še Vozlova in Peršetova
Anja Klinar
Sportal Klinarjevi dvoboj s Fainovo na 200 m prosto
Ne spreglejte