Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
25. 2. 2016,
11.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Conor McGregor Nate Diaz UFC

Četrtek, 25. 2. 2016, 11.57

6 let, 7 mesecev

"Žal mi je, da te bom moral nokavtirati, a zdaj si milijonar. Čestitke." (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Irski MMA-borec Conor McGregor in njegov nasprotnik na dogodku UFC 196, ki bo 5. marca v Las Vegasu, Nathan Diaz sta si pred borbo prvič zrla iz oči v oči in prvič verbalno obračunala.

Potem ko je moral Brazilec Rafael dos Anjos, svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji, zaradi poškodbe dvoboj odpovedati, je namesto njega vskočil Američan Nathan Diaz, ki je bil na prvi tiskovni konferenci vse prej kot sproščen. Za razliko od njega je Ircu jezik spet tekel kot namazan.

"Nate je bil ena izmed mojih prvih želja, v igri so bili tudi drugi, a očitno so se ti le pretvarjali, da si želijo borbe z mano. Frankie (Edgar, op. p.) je bil vedno glasen, nikoli se ga ni dalo utišati, zdaj pa ni niti dvignil slušalke. Tudi Jose (Aldo, op. p.) si je želel povratnega srečanja, a tudi njegov tabor je odločno zavrnil borbo," je na začetku povedal Irec, aktualni svetovni prvak v peresni kategoriji UFC.

Nič več presenečen

McGregor je z nasmehom na obrazu povedal, da nikakor ni presenečen nad odpovedjo dos Anjosa in da mu je malo mar za njegov pas, čeprav si je želel postati prvi, ki bi mu uspelo okoli pasu si obesiti dva pasova v različnih težnostnih kategorijah. "Na Rafaelovi nogi je le modrica, ki bi se jo dalo pozdraviti z malo ledu, a navajen sem, da borci bežijo od mene, in glede tega ne morem storiti nič."

Bolje bi bilo, da bi bil tiho

Zanimivo je, da se je po izbiri nasprotnika odzval tudi poškodovani dos Anjos, ki je se na Twitterju psomehuje njegoviodločitvi pri izbiri nasprotnika. Brazilec sprašuje, zakaj ni izbral raje kavboja Donalda Cerroneja. "Hočeš dva pasova? Moral me boš premagati," je še zaključil posmehljiv twitt dos Anjos.

Razlog, zakaj je Dos Anjos odpovedal dvoboj:

Tudi Diaz je okleval

"Roko na srce, tudi Diaz se ni želel pomeriti z mano, zato je hotel več denarja. Ko smo mu zahtevo nemudoma izpolnili, se je želel pomeriti v težji kategoriji. Dejali smo mu, da gremo lahko tudi v velter, da se bo počutil kot riba v vodi, in nato je le pristal na borbo," je razložil Irec, za katerega bo to prva borba v tej težnosti kategoriji. A to ga niti malo ne skrbi.

"Teža me niti malo ne zanima. Peresna, lahka, velterska kategorija, vseeno je, vse so moje. Zanima me le teža mojega čeka. Ti so vedno supertežki," pravi 27-letni irski borec. "Diaz bo padel v prvi rundi z nokavtom. Žal mi je, Nate, da te bom moral položiti, a to je posel. Zdaj si milijonar, čestitke. Ne razumite me narobe, rad imam Nata, ga spoštujem, saj je v tem poslu veliko strahopetcev, a Diaz ni eden iz med njih," je na nenavaden način tudi pohvalil svojega nasprotnika.

Diaz se na prvi tiskovni konferenci ni izkazal. Bil je vidno nervozen in dajal občutek, da je tam pod prisilo. Uspelo mu je izustiti le nekaj kletvic in to, da so v UFC vsi na steroidih, na čelu z McGregorjem. Irec je seveda ostro odgovoril: "Tvoja ekipna kolega so ujeli pri jemanju prepovedanih substanc, ne mene. Jaz sem samo žival, ki melje vse pred sabo."

Ne spreglejte