Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2014,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jošt Zakrajšek

Nedelja, 10. 8. 2014, 11.36

8 let

Zakrajšek za konec do tretjega mesta v finalu C

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnji dan svetovnega prvenstva v šprintu na mirnih vodah v Rusiji je kajakaš Jošt Zakrajšek veslal v finalu C, kjer je zasedel tretje mesto, v skupni razvrstitvi pa je prvenstvo končal na 21. mestu.

Zakrajšek je nastope na SP v Moskvi sklenil s štartom v finalu C na 500 metrov. V to finale se je uvrstil po tem, ko je v petkovem polfinalnem nastopu uvidel, da se ne bo mogel boriti za najvišja mesta in v drugi polovici proge popustil ter tako hranil moči za sobotna nastopa v finalu B na 1000 metrov in tekmi na 5000 metrov. V zadnjem nastopu v moskovskem kajakaškem centru je Zakrajšek zaostal za Ukrajincem Vitalijem Curkanom in Latvijcem Martinsom Veispalsom ter si s tretjim mestom v finalu C priveslal skupno 21. mesto.

Zakrajšek je v finalu C postavil boljši čas kot devetouvrščeni tekmovalec finala A Avstralec Kenny Wallace. V finalu A si je naslov prvaka priveslal Danec Rene Holten Poulsen, drugi je bil Madžar Bence Dombvari, tretji pa Španec Marcus Cooper Walz.

"To svetovno prvenstvo ni bilo ravno po mojih pričakovanjih. Delno pa sem vseeno zadovoljen. S polfinalnim nastopom na 1000 metrov sem navsezadnje lahko zadovoljen. Imel sem zelo težko skupino, iz katere sta v A-finale vodili prvi dve mesti. Ti dve mesti sta si na koncu priveslala tekmovalca, ki sta v A-finalu zasedla prvo in četrto mesto," je oceno nastopov podal Zakrajšek in nadaljeval: "Od evropskega prvenstva sem treniral v Bohinju in v tem zelo kratkem času še napredoval. Žal ne dovolj za kakšno vidnejšo uvrstitev. Mi je pa uspelo realizirati čase s treningov. Doseženi časi niso bili slabi, vendar je konkurenca letos tako strnjena in velika, da te vsaka sekunda potisne po lestvici močno navzdol."

Šprinterska sezona še ni povsem končana, saj prihodnji konec tedna sledi še državno prvenstvo na Ptuju.

Ne spreglejte