Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
8.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić Jošt Zakrajšek

Sreda, 12. 6. 2013, 8.52

7 let, 12 mesecev

Zakrajšek ima dovolj šestih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Portugalski Montemor bo od petka do nedelje prizorišče evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Slovenijo bosta zastopala kajakašica Špela Ponomarenko Janić in kajakaš Jošt Zakrajšek.

Ponomarenko Janićeva bo veslala na 200 in 500 metrov, kajakaš Jošt Zakrajšek pa se bo preizkusil na 1000 in 5000 metrov. Oba imata na Portugalskem visoke cilje.

Posebej Ponomarenko Janićeva ima s tovrstnih tekmovanj že bogate izkušnje. Ne nazadnje brani bron na 500 metrov z lanskega EP v Zagrebu, ima pa tudi bron z EP 2009 na 200 metrov. Moči za nove podvige je nabirala v Bohinju.

"Po zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanju smo bili v Bohinju. Prvič smo vadili tam in smo imeli res srečo s pogoji. Voda je bila včasih tako mirna, da te je že vsak manjši val malce zmotil. Mislim, da se bomo tja še vračali in bomo poleti tam ves čas vadili," je sprva novo "vadbišče" predstavila Primorka.

"Najprej sem opravila lažji trening, nato pa smo delali na hitrosti in vzdržljivosti za tekmo na 500 metrov. Mislim, da sem bolje pripravljena kot na svetovnih pokalih. Cilj je uvrstitev v finale, nato pa napad na kolajno. Ne nazadnje jo branim z lanskega EP. Zavedam se, da bo težko, ampak dala bom vse od sebe," je z letališča v Benetkah, od koder se je maloštevilna slovenska vrsta v torek odpravila na Portugalsko, sporočila Ponomarenko Janićeva in dodala, da je krog favoritinj širok: "Mislim, da smo tiste, ki se uvrščamo v finala, kar izenačene. To se je kazalo tudi na tekmah svetovnega pokala, saj je bil vrstni red vsakič kar dobro premešan. Tista, ki bo imela boljši dan, bo pač takrat boljša."

Precej manj "kilometrine" v mirnovodaškem čolnu ima Zakrajšek, ki pa iz leta v leto vidno napreduje, posebej na njemu ljubih daljših razdaljah, na katerih bo tudi v Montemorju skušal priti med najboljše. "Na zadnjih pripravah je bil poudarek predvsem na hitrosti in počitku. Lani sem bil tako na 1000 kot na 5000 m šesti. Letos zagotovo merim na finale. Glede na to, da sem naredil določen napredek, upam, da ta šesta mesta nadgradim in pridem med prvih pet," pravi Zakrajšek, ki se je že seznanil z razmerami na prizorišču EP.

"Lani smo bili tam, sicer na sosednjem jezeru, na pripravah. Na prizorišču letošnjega EP pa sem pozimi nastopil na eni dvokilometrski progi, tako da razmere dobro poznam," je še povedal Zakrajšek, ki se je letos kar nekajkrat prebil med deseterico, v Szegedu pa je bil na 5000 m celo četrti.

Ne spreglejte