Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
19.56

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Ilija Kovtun svetovni pokal Koper gimnastika

Nedelja, 2. 6. 2024, 19.56

2 tedna, 3 dni

Športna gimnastika, svetovni pokal (Koper)

Zadnji dan v Kopru še tretje slavje Kovtuna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Ilija Kovtun, Koper 2024 | Ilija Kovtun je v Kopru osvojil še tretjo zlato kolajno. | Foto www.alesfevzer.com

Ilija Kovtun je v Kopru osvojil še tretjo zlato kolajno.

Foto: www.alesfevzer.com

Ukrajinec Ilija Kovtun je v Kopru na tekmi svetovnega izziva osvojil še tretjo zlato kolajno, danes je bil najboljši še na bradlji. Slovenci se po petkovih kvalifikacijah niso uvrstili v današnje finalne boje.

Ilja Kovtun je tekmovanje v Kopru zaznamoval že v soboto, ko je bil najboljši na parterju in konju z ročaji, srebro pa je dodal še na krogih.

Danes je bil prepričljiv na bradlji, kjer je slavil z oceno 15,350. Drugi je bil Tajvanec Hung Yuan-Hsi (14,900), tretji pa Romun Andrei-Vasile Muntean (14,450). V tej disciplini je bil v petkovih kvalifikacijah Kevin George Buckley 17.

Na preskoku je slavil Španec Pau Jimenez z oceno 14,400. Srebro je pripadlo Dominikancu Audrysu Ninu Reyesu (14,300), bron pa Britancu Remellu Robinson-Baileyju (14,250). Beno Kunst je kot edini slovenski predstavnik v tej disciplini v petek zasedel 13. mesto.

Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung. | Foto: www.alesfevzer.com Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung. Foto: www.alesfevzer.com

Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung s 15,400. Hrvat Tin Srbić je bil drugi s 14,950, kot tretji pa je tekmovanje sklenil Italijan Carlo Macchini s 14,700. V kvalifikacijah je bil Buckley 14.

Ženske so danes tekmovale na gredi in parterju. Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota (13,050). Z enako oceno, a slabšo izvedbo, je bila druga Ukrajinka Ana Laščevska. Tretje mesto je pripadlo Hrvatici Tini Zelčić (12,750). Od Slovenk sta v petkovih kvalifikacijah 13. oziroma 14. mesto zasedli Lucija Hribar in Zala Trtnik.

Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota. | Foto: www.alesfevzer.com Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota. Foto: www.alesfevzer.com

Na parterju je bila prepričljivo najboljša Švicarka Lena Bickel z oceno 13,300. Druga je bila Avstrijka Leni Bohle (12,750), ki je bila za las pred tretjeuvrščeno Mandrioto (12,700). Slovenke v kvalifikacijah te discipline niso nastopile.

V soboto je v Kopru Lucija Hribar slavila na dvovišinski bradlji, tretje mesto pa je na krogih zasedel Luka Bojanc. Četrti je bil na parterju Anže Hribar, peti pa na konju z ročaji Gregor Rakovič.

Preberite še:

Luka Bojanc Lucija Hribar
Sportal Hribarjeva zlata, Bojanc bronast v Kopru
Ne spreglejte