Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
19.56

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Ilija Kovtun svetovni pokal Koper gimnastika

Natisni članek

Nedelja, 2. 6. 2024, 19.56

1 mesec, 3 tedne

Športna gimnastika, svetovni pokal (Koper)

Zadnji dan v Kopru še tretje slavje Kovtuna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Ilija Kovtun, Koper 2024 | Ilija Kovtun je v Kopru osvojil še tretjo zlato kolajno. | Foto www.alesfevzer.com

Ilija Kovtun je v Kopru osvojil še tretjo zlato kolajno.

Foto: www.alesfevzer.com

Ukrajinec Ilija Kovtun je v Kopru na tekmi svetovnega izziva osvojil še tretjo zlato kolajno, danes je bil najboljši še na bradlji. Slovenci se po petkovih kvalifikacijah niso uvrstili v današnje finalne boje.

Ilja Kovtun je tekmovanje v Kopru zaznamoval že v soboto, ko je bil najboljši na parterju in konju z ročaji, srebro pa je dodal še na krogih.

Danes je bil prepričljiv na bradlji, kjer je slavil z oceno 15,350. Drugi je bil Tajvanec Hung Yuan-Hsi (14,900), tretji pa Romun Andrei-Vasile Muntean (14,450). V tej disciplini je bil v petkovih kvalifikacijah Kevin George Buckley 17.

Na preskoku je slavil Španec Pau Jimenez z oceno 14,400. Srebro je pripadlo Dominikancu Audrysu Ninu Reyesu (14,300), bron pa Britancu Remellu Robinson-Baileyju (14,250). Beno Kunst je kot edini slovenski predstavnik v tej disciplini v petek zasedel 13. mesto.

Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung. | Foto: www.alesfevzer.com Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung. Foto: www.alesfevzer.com

Na drogu je bil prepričljiv Tajvanec Tang Chia-Hung s 15,400. Hrvat Tin Srbić je bil drugi s 14,950, kot tretji pa je tekmovanje sklenil Italijan Carlo Macchini s 14,700. V kvalifikacijah je bil Buckley 14.

Ženske so danes tekmovale na gredi in parterju. Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota (13,050). Z enako oceno, a slabšo izvedbo, je bila druga Ukrajinka Ana Laščevska. Tretje mesto je pripadlo Hrvatici Tini Zelčić (12,750). Od Slovenk sta v petkovih kvalifikacijah 13. oziroma 14. mesto zasedli Lucija Hribar in Zala Trtnik.

Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota. | Foto: www.alesfevzer.com Z gredjo je po tesnem razpletu najbolje opravila Italijanka Veronica Mandriota. Foto: www.alesfevzer.com

Na parterju je bila prepričljivo najboljša Švicarka Lena Bickel z oceno 13,300. Druga je bila Avstrijka Leni Bohle (12,750), ki je bila za las pred tretjeuvrščeno Mandrioto (12,700). Slovenke v kvalifikacijah te discipline niso nastopile.

V soboto je v Kopru Lucija Hribar slavila na dvovišinski bradlji, tretje mesto pa je na krogih zasedel Luka Bojanc. Četrti je bil na parterju Anže Hribar, peti pa na konju z ročaji Gregor Rakovič.

Preberite še:

Luka Bojanc Lucija Hribar
Sportal Hribarjeva zlata, Bojanc bronast v Kopru
Ne spreglejte