SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za kolajno na sredozemskih igrah 13 ur na avtobusu

3

termometer

Slovenska rokometna reprezentanca je v pomlajeni zasedbi odpotovala na sredozemske (SI) igre v turški Mersin. Točno 20 let zatem, ko je ena od prejšnjih generacij na njih osvojila bronasto kolajno.

Deana Bombača so izbrali za kapetana pomlajene zasedbe, ki se je odpravila v Turčijo. Zanimivo je, da je bil zdajšnji selektor Boris Denič vratar ekipe, ki je pred 20 leti v francoskem Roussillonu zasedla tretje mesto. To je bila prva kolajna slovenske izbrane vrste na katerem od večjih reprezentančnih turnirjev. Na odločilnem srečanju so Slovenci, ki jih je vodil Tone Tiselj, premagali Egipt s 24 : 23, sicer pa so na šestih tekmah štirikrat slavili. V polfinalu je bila boljša Francija. Za reprezentanco so pred dvema desetletjema nastopali Tettey Banfro, Jani Čop, Denič, Boštjan Doberšek, Tomaž Jeršič, Tomaž Kleč, Aleš Levc, Jani Likavec, Borut Plaskan, Roman Pungartnik, Rolando Pušnik, Nenad Stojakovič, Boštjan Strašek, Uroš Šerbec in Tomaž Tomšič. Zadnji je obudil nekaj spominov na francosko odpravo.

''V tistih začetkih včasih niti sami nismo vedeli, kako dobri smo. Pogosto smo odigrali v krču. Ne le na tistih igrah, tudi pozneje na prvenstvih. Tedaj nam je malo manjkalo, da bi šli do finala,'' se spominja nekdanji reprezentančni krožni napadalec. Izbrana vrsta je imela v poosamosvojitvenih časih na voljo povsem drugačne pogoje kot zdaj. "Odpravili smo se z avtobusom, na katerem nas je bilo petdeset. Vsak je imel svoj sedež. Nekateri so spali. Mislim, da smo se odpravili popoldne, okrog štirih ali celo pozneje. Vozili smo se trinajst ali štirinajst ur. Bila je zanimiva ekspedicija,'' je odisejado proti mestu na jugovzhodu Francije, oddaljenem več kot tisoč kilometrov, opisal Tomšič.

Nekdanjemu trenerju Ribnice je žal, da Slovenija v preteklosti ni imela B-ekip kot letos: ''Pojavita se nezadovoljstvo, utrujenost, dolga sezona je. Dobro je, da dobijo priložnost igralci, ki se želijo dokazati, da so sposobni igrati v reprezentanci. To pozdravljam.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin