Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 3. 2012,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Asseco Resovia

Sreda, 14. 3. 2012, 11.18

8 let

Z dolgo klopjo do velikega finala

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred prvo tekmo pokala CEV sta izjavo za javnost podala tudi trener in kapetan Asseco Resovie Rzsezowa. Oba opozarjata na povratno tekmo v Ljubljani, a ne dvomita v uspeh.

Andrzej Kowal, glavni trener ekipe Asseco Resovia Rzeszow: ''Ne bi rekel, da je ekipa ACH Volley za nas lažji nasprotnik kot Fenerbahče Istanbul, ki smo jo izločili v prejšnjem krogu. Mogoče slovenska ekipa nima toliko zvezdnikov kot turški prvak, toda ni lahek nasprotnik. Na tej stopnji tekmovanja na sploh ni lahkih ali ugodnejših nasprotnikov. Ljubljana ima dobro, močno ekipo. Sestava ekipe se je v primerjavi s tisto, ki smo jo dvakrat premagali v ligi prvakov pred dvema letoma, nekoliko spremenila, toda na splošno gledano klub zaznamuje stabilnost in nadaljevanje dobrega dela. Njihovi rezultati v vseh tekmovanjih kažejo, da igrajo res dobro, kar pomeni, da moramo igrati po naših najboljših močeh in na najvišji možni ravni, da bi jih premagali. Prav tako se moramo zavedati dejstva, da bo povratna tekma v Ljubljani pred izvrstnimi slovenskimi navijači. Dobro se spomnimo, da ni enostavno igrati tam.

Čakajo nas odločilne tekme sezone v domačem prvenstvu ter v pokalu CEV, in mislim, da bodo izkušeni igralci pokazali svoj potencial in sposobnosti. Spoštujemo naše nasprotnike, toda želimo igrati v finalu pokala CEV in v finalu poljskega prvenstva, zato bomo odločeni doseči naš cilj. Močna in dolga klop bo pomembna in predstavlja veliko prednost. V naslednjih tednih bomo igrali veliko tekem, zato bodo vsi igralci dobili priložnost.''

Aleh Akhrem, kapetan ekipe Asseco Resovia Rzeszow: ''Menim, da je ACH Volley zelo dobra ekipa, ki ima izkušnje z igranjem v evropskih tekmovanjih. Ne smemo razmišljati o tem, da smo favoriti v tej tekmi, saj na tem nivoju ne smemo podcenjevati nobenega nasprotnika. Slovenska ekipa je sposobna igrati dobro, kar so že dokazali. Prepričan sem, da je cilj ljubljanske ekipe zaigrati v finalu pokala CEV, zato bodo odločeni, da si zagotovijo napredovanje v naslednji krog. Zato moramo biti pripravljeni na težek dvoboj. Na prvi v prvi tekmi, pred našimi fantastičnimi navijači, si bomo uspeli zagotoviti zadovoljiv rezultat. Tudi mi smo zelo motivirani in bi radi igrali v finalu, toda nočem ničesar obljubljati ali napovedovati. To je šport, zato se lahko zgodi marsikaj.

Da se druga tekma igra v Sloveniji, ni ravno vodo na naš mlin. Vedno pravim, da je ekipa, ki igra povratno tekmo doma, v boljšem položaju, ker se v primeru neodločenega rezultata iz dveh tekem odločujoči ''zlati niz'' igra na njihovem igrišču. Tekma proti ekipi Fenerbahče Istanbul v prejšnjem krogu je pokazala, da je prednost domačega igrišča v povratni tekmi zelo pomembna, in mi smo jo izkoristili.''

Ne spreglejte