Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

boks Anthony Joshua Charles Martin

Sreda, 6. 4. 2016, 20.00

8 let

"Vsi mislijo, da je superzvezdnik, pa je le napihnjen zelenec. Nokavtiral ga bom!" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Charles Martin Anthony Joshua boks | Foto Reuters

Foto: Reuters

V soboto se bosta v londonski dvorani O2 spopadla še neporažena boksarska težkokategornika. Američan Charles Martin brani naslov svetovnega prvaka po različici IBF proti Angležu Anthonyju Joshui.

"Vsi mislijo, da je superzvezdnik, ampak jaz vem, da je zelenec. Ni še pripravljen na takšen dvoboj. Nokavtiral ga bom," se pred sobotnim spopadom hvali 29-letni Američan z vzdevkom Princ Charles, ki je v profesionalni karieri odboksal 24 dvobojev, jih 23 dobil (21 z nokavtom), en pa se je končal brez zmagovalca.

26-letni Anthony Joshua, veliki up britanskega boksa, ima med profesionalci 15 dvobojev, vse pa je dobil z nokavtom. Leta 2012 je v Londonu osvojil olimpijsko zlato, a se z boksom ukvarja šele pet let. 

Dvoboj Martin – Glažkov:

Američan je svetovni prvak po različici IBF. Pas, ki ga je desetletje nosil ukrajinski šampion Vladimir Kličko, je lani pristal v rokah Britanca Tysona Furyja, a ker je ta zavrnil dvoboj z izzivalcem Vjačeslavom Glažkovom, mu ga je IBF odvzel. Za naslov sta se nato spopadla Glažkov in Martin, s tehničnim nokavtom v tretji rundi pa je zmagal 196 centimetrov visoki Američan. Imel pa je nekaj sreče, Ukrajinec si je namreč poškodoval koleno in dvoboja ni mogel nadaljevati.

Tudi Tyson Fury je pred tedni popljuval rojaka Joshuo, saj ga je označil za bodybuilderja brez talenta. "Zanič je. Ne zna boksati. Vse, kar ima, je močan udarec, a to ima lahko vsakdo, ki je visok dva metra in pet let dviguje uteži," je povedal boksar, ki je novembra lani premagal do takrat nedotakljivega vladarja težke kategorije Vladimirja Klička.

Vrhunci dvoboja Joshua – White:

Joshua se s Furyjem (za zdaj) ne obremenjuje, prek Twitterja mu je sporočil: "Kar moli za moj poraz, debeluh. Kmalu se vidiva." V pripravah na Martina pa se je 198 centimetrov visoki Anglež le posvetil stvarem, ki so jih njegovi kritiki izpostavljali kot njegove velike slabosti. Delo nog, vzdržljivost in obramba. "Ogledoval sem si kubanske borce, ki imajo neverjetno ravnotežje in odlično delajo z nogami."

Martin vseeno načrtuje utrujanje tekmeca. Joshua se je v svojem zadnjem dvoboju proti Dillianu Whitu (dobil ga je s tehničnim nokavtom v sedmi rundi), zadihal, je prepričan Američan: "Utrudil se bo, kot vselej, ko je prepričan, da se bo bojeval največ pet rund. Ko bo utrujen, bom to izkoristil." Upa tudi, da bo dobro unovčil dejstvo, da je levičar, Joshua pa naj bi po njegovem mnenju imel težave z varovanjem leve strani telesa.

Ne spreglejte