Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
12.25

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Brooks Koepka golf Tiger Woods

Sreda, 15. 5. 2019, 12.25

4 leta, 11 mesecev

Vse oči uprte v Tigerja Woodsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tiger Woods | Tiger Woods je osvojil že 15 velikih turnirjev. | Foto Reuters

Tiger Woods je osvojil že 15 velikih turnirjev.

Foto: Reuters

Pred drugim velikim turnirjem sezone, prvenstvom poklicnih igralcev golfa (PGA), so vse oči uprte v Tigerja Woodsa, zmagovalca uvodnega 'majorja' sezone, mastersa v Augusti.

Tiger Woods
Sportal Trump odlikoval Tigerja Woodsa s predsedniško medaljo svobode

Zgodovinska vrnitev Tigerja Woodsa po enajstih letih suše na velikih turnirjih je obudila vprašanje, ali lahko 43-letni Američan preseže dosežek legendarnega Jacka Nicklausa. Slednji je z osemnajstimi 'majorji' absolutni rekorder, od še aktivnih igralcev pa ga lahko prehiti zgolj Woods, ki je zdaj pri številki petnajst. Za primerjavo, drugi najbližji še aktiven igralec je Phil Mickelson s petimi naslovi.

Prvi favorit Koepka

Brooks Koepka brani naslov v Farmingdalu. | Foto: Reuters Brooks Koepka brani naslov v Farmingdalu. Foto: Reuters Igrišče Bethpage Black Course v Farmingdalu pri New Yorku bo za Woodsa ravno pravšnje za napad na nov naslov, saj je dolgo in zahteva natančne udarce, vendar podobno razmišljajo tudi njegovi tekmeci. V prvi vrsti rojaka Brooks Koepka, ki brani naslov, in prvouvrščeni s svetovne računalniške lestvice Dustin Johnson.

"Konkurenca je neizprosna in čas bo pokazal, česa sem sposoben. Moja želja je le, da se vsakega turnirja lotim čim bolje pripravljen," meni Woods.

Na stavnicah je prvi favorit 29-letni Koepka, ki je lani zmagal z dvema udarcema prednosti pred Woodsom, aprila letos v Augusti pa je za zmagovalcem zaostal en udarec. Če bo zmagal, bo Koepka postal prvi igralec v zgodovini golfa, ki bo ubranil naslov na dveh različnih 'majorjih'. Lani in leta 2017 je namreč slavil na odprtem prvenstvu ZDA.

Tiger Woods je poskrbel za zgodovinsko vrnitev, saj je osvojil veliki turnir po 11-letnem obdobju suše. | Foto: Reuters Tiger Woods je poskrbel za zgodovinsko vrnitev, saj je osvojil veliki turnir po 11-letnem obdobju suše. Foto: Reuters

"Laže zmagam na velikih turnirjih kot tistih, ki potekajo vsak teden. Polovica igralcev na 'majorjih' podleže pritisku in se sama izloči iz igre za najvišja mesta, jaz pa uživam v tem in postanem še bolj željan zmage," pravi Koepka.

Med mlajšimi igralci ima največ 'major' naslovov - štiri - Rory McIlroy iz Severne Irske. Njegova predstava v Augusti je bila podpovprečna, vendar ga njegove stalne dobre igre uvrščajo v najožji krog favoritov. Tam so še Anglež Justin Rose, Italijan Francesco Molinari in Španec Jon Rahm.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods enajst let čakal na takšen trenutek
Ne spreglejte