Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2019,
20.48

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Tiger Woods

Nedelja, 14. 4. 2019, 20.48

5 let

Tiger Woods enajst let čakal na takšen trenutek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Tiger Woods | Enajst let je čakal Tiger Woods, da je osvojil enega od štirih največjih turnirjev. | Foto Reuters

Enajst let je čakal Tiger Woods, da je osvojil enega od štirih največjih turnirjev.

Foto: Reuters

Američan Tiger Woods je po enajstih letih znova osvojil enega od štirih največjih turnirjev. Zmagal je na mastersu v Augusti. To je njegov petnajsti 'major' v karieri, s čimer se je rekorderju Jacku Nicklausu približal na tri naslove.

Triinštiridesetletni Woods, ki je pred leti zaradi zdravstvenih in osebnih težav že skoraj postavil golf palice v kot, je v Augusti zmagal petič. Prvič je bilo to leta 1997, nazadnje pa 2005. Njegov zadnji 'major' je odprto prvenstvo ZDA z letnico 2008.

Woods je zadnji dan odigral s 70 udarci, s čimer je najbližje zasledovalce, rojake Dustina Johnsona, Brooksa Koepkeja in Xandra Schauffela, premagal za en udarec.

"Ne najdem besed, s katerimi bi opisal svoja čustva. Ob mojem prvem zmagoslavju tu v Augusti sem imel ob sebi očeta, zdaj pa sem se zmage veselil s svojima otrokoma ter mamo. Krog je tako sklenjen in enostavno sem presrečen, da sem doživel ta trenutek," je uvodoma dejal Woods.

"Ta zmaga sodi v sam vrh mojih dosežkov. Ne samo zaradi dejstva, da pred nekaj leti sploh nisem vedel, ali bom še lahko igral golf, tudi pot do nje je bila vse prej kot lahka. Lanski izkušnji, ko sem za las zgrešil zmagi na 'majorjih', sta mi bili v veliko pomoč. Na prvih devetih luknjah sem se boril, da sem ostal v igri, ko pa je Molinari na 12. luknji žogico poslal v vodo, sem vedel, da moram dodati plin. Trije 'birdieji' so prišli ravno v pravem času," je dodal Woods, ki je za zmago oblekel zeleni skunjič ter prejel ček v višini dobrih dveh milijonov dolarjev.

Vodilni pred zadnjimi osemnajstimi luknjami, Italijan Francesco Molinari, ni zdržal pritiska. Dva udarca prednosti je hitro zapravil, dokončno pa se je od drugega naslova na največjih turnirjih poslovil na 12. in 15. luknji, ko je njegova žogica končala v vodi.

Naslednji 'major' bo prvenstvo PGA sredi maja, junija je na sporedu US Open, julija pa odprto prvenstvo Velike Britanije oziroma The Open.

Ne spreglejte