Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 10. 2021,
18.06

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Kajtanje Toni Vodišek

Sobota, 16. 10. 2021, 18.06

2 leti, 6 mesecev

sp v razredu formula kite

Vodišek pred zadnjim dnevom SP napredoval med prvo trojico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Toni Vodišek | Toni Vodišek je pred zadnjim dnevom SP tretji. | Foto STA

Toni Vodišek je pred zadnjim dnevom SP tretji.

Foto: STA

Koprčan Toni Vodišek je po četrtem dnevu svetovnega prvenstva v olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki se končuje v morju pred Torregrando na Sardiniji, z osmega napredoval na tretje mesto. Zbral je 25 točk. Njegova sestra Marina Vodišek je skupno 34. (143 točk) ter deveta v srebrni skupini.

Vodišek je že v petek nanizal dober dan, bil je šesti in nato dvakrat drugi v posameznih regatah. Skupno je s tem pridobil eno mesto, v današnjih prvih finalnih regatah pa je tretji s svetovne lestvice tega olimpijskega razreda nastopil najbolje.

V uvodnih dveh plovih je zmagal, po šestem mestu pa je v naslednjem plovu znova ugnal vse tekmece in se tako povsem približal najboljšima.

"Prvi dve današnji regati sem opravil super, v tretji pa sem slabo 'prebral' veter in sem na prvo bojo prišel 16., na naslednji pa sem bil šesti. Potem sem bil že četrti, regato pa sem končal na šestem mestu. Malo mi je žal, ker bi bil lahko pred zaključkom tekmovanja drugi. V zadnji regati sem imel malo zapleta pred startom, eno minuto je vse skupaj trajalo, da sem se pobral, a sem na koncu zmagal. Skupno sem prišel iz osmega na tretje mesto. Jutri na vrsti polfinale, ko bom skušal dati vse od sebe," je povedal Vodišek.

Vodstvo je prevzel Francoz

Vodstvo je s 16 točkami prevzel Francoz Theo de Ramecourt in na drugo mesto potisnil pred tem vodilnega rojaka Axela Mazello, ki ima 21 točk.

Theo de Ramecourt je bil na prejšnjem SP leta 2019 četrti, na letošnjem odprtem evropskem prvenstvu v Montpellierju pa je branil naslov in končal na 10. mestu. Naslov prvaka stare celine je osvojil Mazella. Vodišek je bil v evropski konkurenci sedmi, mesto nižje pa v odprti, v kateri je presenetljivo zmagal Maximilian Maeder iz Singapurja.

Krpani
Sportal Krpani v Švici zaostali le za Švedsko
Ne spreglejte