Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
18. 8. 2013,
12.42

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Urša Kragelj Eva Terčelj Sašo Taljat Luka Božič

Nedelja, 18. 8. 2013, 12.42

7 let, 11 mesecev

Video: Terčeljeva tretja, Luka in Sašo bosta pomnila zadnja vrata

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v Tacnu je Eva Terčelj zasedla tretje mesto, njen uspeh sta dopolnila Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta bila prav tako tretja.

Po včerajšnjih zmagah Kauzerja in Berčiča je slovenska reprezentanca v nedeljo znova dosegla velik uspeh. Zato so bili danes najbolj zaslužni Eva Terčelj med kajakašicami ter Sašo Taljat in Luka Božič med dvojci. Po zapletih z vodostajem Save je organizator tekmovanja le izpeljal finalne vožnje za kajakašice in dvojce, kjer so nastopili trije slovenski čolni. K sreči naših tekmovalcev še ena finalna vožnja ni zmedla in s v drugo nastopil še bolje.

Prve so se po tacenskih brzicah spustile kajakašice. Odlično tretje mesto si je priveslala Ljubljančanka Eva Terčelj, ki v zadnjem času kaže zelo dobro formo. To pa je tudi dobra popotnica za naslednjo tekmo svetovnega pokala v Bratislavi in svetovno prvenstvo v Pragi. "Z izidom sem zelo zadovoljna, z vožnjo pa niti ne. Zalomilo se mi je že v prvih dveh vratih, vendar sem se borila do konca in sem res vesela, da sem vztrajala do konca in da se je vse skupaj tako izšlo," je takoj po tekmi povedala Terčeljeva, ki pred ponovitveno finalno vožnjo s trenerjem nista dosti govorila. "Ne, nisva veliko govorila. Cilj je bil predvsem to, da se v tako kratkem času spočijem in pripravim na tekmo. Je kar zahtevno imeti tri teke v enem dnevu," pove Terčeljeva, ki se kljub vrhunskim rezultatom ne počuti kot favoritinjo za naslednje tekme. "Nimam se za favoritinjo. Poskušala se bom boriti za čim boljše vožnje, s tem posledično tudi za najvišja mesta," je še na koncu povedala Ljubljančanka, ki pa je imela najzvestejše navijače (stari starši) tokrat doma. "Pravita, da me na finalnih vožnjah ne moreta gledati v živo." (smeh)

Zelo dobro je v finalu nastopila tudi druga slovenska kajakašica Urša Kragelj, ki si je na koncu priveslala peto mesto. Urša je že na tacenski zapornici storila napako, srednji del je odveslala odlično, potem pa je prišla še ena napaka na protitočnih vratih in sanj o medalji je bilo konec. Povedati je treba, da je to za Uršo zelo dober rezultat, saj se letošnjo sezono vseskozi ubada s poškodbami. Med kajakašicami je zmagala Avstralka Jessica Fox, druga pa je bila Avstrijka Corinna Kuhnle.

Luka in Sašo bosta zadnja vrata vedno pomnila

Med dvojci sta v finalni vožnji nastopila Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta si na priveslala tretje mesto. To je bilo za primorsko navezo že tretja bronasta medalja na letošnjih tekmah svetovnega pokala. Verjetno si bosta za vedno zapomnila zadnja vrata, ki sta se jih nesrečno dotaknila in dobila dve kazenski sekundi. Če dotika ne bi bilo bi bila Sašo in Luka druga. "Vožnja nama je dobro uspela, razen na zapornici, kjer nama je nekoliko potopilo čoln. Potem nama je na srečo lepo steklo naprej, ker dan pred tem sem imel kar precej težav. Naredila sva dotik na zadnjih vratih, vendar to je bila posledica spremenjenega vodostaja. Sicer sva zelo vesela tretjega mesta. Mislim, da bo borba za skupni seštevek v svetovnem pokalu šla še kako na tesno," je po tekmi povedal mlajši član dvojca Luka Božič, ki sta se na domači tekmi v Tacnu šele prvič uvrstila v veliki finale. "Prvič sva bila v finalu v Tacnu. Že to je bil za naju dosežek, s to medaljo pa je dosežek še toliko boljši. Vendar letos v finalu še nisva pokazala, česa sva sposobna. Do zdaj nama še ni uspela lepa vožnja," je še za konec povedal Ljubo, kot ga kličejo prijatelji. Med dvojci sta zmagala Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, druga pa sta bila Poljaka v postavi Filip in Andrzej Brzezinski.

Ekipne tekme so danes odpadle, saj se je zaradi ponovitve finala med posamezniki tekmovanje precej zavleklo.

Ne spreglejte