Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2014,
18.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ana Velenšek Lucija Polavder

Nedelja, 9. 2. 2014, 18.45

8 let

Velenškova zmagala v Parizu, Polavderjeva tretja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi dan grand slama judoistov in judoistk v Parizu je za najodmevnejši izid poskrbela Ana Velenšek, ki je v kategoriji do 78 kilogramov zmagala.

Lucija Polavder je v kategoriji nad 78 kilogramov osvojila tretje mesto. Slovenski judoisti in judoistke se iz Pariza vračajo z tremi visokimi uvrstitvami. Za večino najboljših judoistov in judoistk na svetu je bil tokratni grand slam prvi pomembnejši test sezone, ki bo imela z aprilskim evropskim prvenstvom v Montpellierju in avgustovskim svetovnim prvenstvom v Čeljabinsku znova dva vrhunca. Potem ko je Rok Drakšič v soboto osvojil drugo mesto v kategoriji do 73 kilogramov, Tina Trstenjak pa je bila peta med borkami do 63 kg, sta danes dopolnili še Velenškova in Polavderjeva z bronom.

Velenškova je na poti do finala najprej premagala Kazahstanko Albino Amangeldijevo, nato Nemko Claudio Malzahn in v polfinalu še Nizozemko Guusje Steenhuis. V finalu se je pomerila z domačinko Madeleine Malonga in pred več kot 12.000 gledalci v dvorani Bercy prepričljivo slavila predčasno z iponom.

Polavderjeva je za tretje mesto sprva razorožila Alžirko Sonio Asselah, nato pa morala priznati premoč Japonki Kanae Jamabe. V repasažu je bila judoistka iz Griž boljša od Nemke Franziske Konitz, v borbi za bron pa je Polavderjeva predčasno z iponom premagala Britanko Sarah Adlington.

Močno konkurenco, nastopilo je 472 borcev in bork iz 75 držav, sta zadnji dan tekmovanja okusila še dva slovenska borca. Anka Pogačnik je v kategoriji do 70 kilogramov ostala brez uvrstitve, uvodoma jo je premagala Brazilka Maria Portela. Brez uvrstitve je ostal tudi danes edini Slovenec. Matjaž Ceraj je v kategoriji nad 100 kg prvo borbo izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Gordienku.

Naslednja tekma svetovnega pokala judoistov bo grand prix med 21. in 23. februarjem v nemškem Düsseldorfu.

Ne spreglejte