Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2024,
22.57

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

vaterpolo AVK Triglav

Sreda, 29. 5. 2024, 22.57

3 tedne

Kranjčani osvojili tri lovorike

Vaterpolistom Triglava še pokalni naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
AVK Triglav pokal | Foto AVK Triglav Kranj

Foto: AVK Triglav Kranj

V finalu pokala Slovenije so vaterpolisti kranjskega Triglava v koprskem olimpijskem bazenu premagali domači Grafist Koper s 17:9 (5:2, 3:3, 7:2, 2:2). Za Kranjčane je to 20. pokalna lovorika, Koprčani so ostali pri sedmih.

Kranjčani, ki so tudi branili naslov pokalnih zmagovalcev, so vlogo favoritov upravičili že v prvi četrtini, v kateri so po slabih petih minutah igre z golom Aleksandra Cerarja povedli s 3:0. Koprčane je v igro vrnil Milan Jačimović z njihovim prvim golom, toda po golih Benjamina Popovića in Dejana Gostića so gostje vodili že s 5:1. Gašper Fičur je ob koncu uvodne četrtine zaostanek svoje ekipe znižal na tri gole, takšen pa je bil tudi ob polčasu, čeprav so gostje trikrat spet vodili s štirimi goli prednosti.

S tremi goli v uvodnih dveh minutah tretjega dela igre so varovanci Krištofa Štromajerja praktično že rešili vprašanje, komu bo v letošnji sezoni pripadla pokalna lovorika, saj so Koprčani zaostajali že za šest golov. Visoko vodstvo ni uspavalo kranjskih vaterpolistov, vsaj ne v tretji četrtini, po golu Filipa Cvijanovića Tepine je bilo že 15:6 za Triglav, do konca tekme pa je bilo le še dobrih devet minut. V zadnji četrtini je bilo spet bolj izenačeno, za Koprčane sta zadela njihova najboljša strelca na nocojšnji finalni tekmi, Matej Nastran in Milan Jačimović, končni izid pa sta postavila Jan Justin in Aleksander Cerar.

S štirimi goli je bil najboljši strelec tekme mladi Nace Štromajer. Poleg pokala je bil Triglav tej sezoni najboljši še na državnem prvenstvu in v ligi AWL, za nameček pa je igral še v finalu pokala challenger. Koprčani so ostali pri sedmih pokalnih naslovih, trikrat so bili najboljši Ljubljančani, po enkrat pa mariborski Branik in Calcit Water Polo.

Grafist Koper : AVK Triglav 9:17 (2:5, 3:3, 2:7, 2:2)

Koper: Lončarević; Janošević 1, Giorgi, Sajko 1, Nastran 3, Anzeljc, Bašić, Fičur 1, Prete Maria, Pencelj, Cosoli, Jačimović 3.

Triglav: Beton, Osel; Popović 1, Rajlić 1, Rahne 1, Cvijanović Tepina 1, Gostić 1, Štromajer 4, Paunovič 1, Vončina 1, Justin 1, Troppan 2, Cerar 3.

VK Triglav
Sportal Triglav ostaja kralj slovenskega vaterpola
AVK Triglav Kranj
Sportal Slovenski vaterpolisti dvakrat srebrni v evropskih pokalih
 
Ne spreglejte