Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
22.31

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vaterpolo Kranj Žusterna

Sreda, 19. 6. 2013, 22.31

4 leta, 8 mesecev

Vaterpolisti Triglava stari novi državni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Končano je državno prvenstvo v vaterpolu. Lovoriko je ubranil Triglav, ki je v domačem bazenu z 11:7 premagal koprsko Žusterno in si tako naslov priigral s skupnim izidom 3:0 v zmagah.

Domači Triglav je v domačem olimpijskem bazenu postavil piko na i letošnji sezoni. Po dveh uspehih z 11:9 na prvi tekmi v soboto v Kranju in z 12:8 v ponedeljek v Kopru so Kranjčani vodili z 2:0 v zmagah in za končno slavje potrebovali le še eno zmago, ki so jo tudi dosegli in tako končali prvenstvo brez finalnega poraza.

Kranjčani so bili favoriti lige in odločilnega dela tekmovanja, a so njihovi tekmeci predvsem na prvi finalni tekmi dokazali, da so tudi Gorenjci ranljivi. Koprčani so bili na prvi tekmi v končnici na pragu izenačenja, a se je Triglav rešil, na drugi pa je bilo za gostitelje iz Kopra usodna slaba tretja četrtina.

Tudi na današnji tekmi je bilo podobno. Triglav je imel pobudo, vendar si v prvi četrtini še ni priigral odločilne prednosti. Tokrat je bila odločilna druga četrtina, ko so domači dosegli tri gole, sami pa niso prejeli nobenega. Tako so lahko do konca nadzorovali potek dvoboja, Koprčanom rezultatsko prepustili tudi zadnji del tekme, kar pa ni pokvarilo njihovega slavja.

"To tekmo bi lahko odigrali veliko bolje, a smo vedeli, da nam že vsaka zmaga prinese naslov prvaka. Zato je bilo med tekmo tudi nekaj nihanj, a smo vseeno končali tako, kot smo želeli," je dogajanje na zadnji tekmi strnil domači trener Primož Troppan, ki je po dvoboju po stari vaterpolski navadi oblečen končal v bazenu, tako kot fizioterapevt Kranjčanov Nebojša Josip Praljak. Temperaturo vode pa je lahko preveril tudi trener Žusterne Marino Cetin. "Triglav je bil v letošnji sezoni absolutni favorit, saj si je veliko izkušenj priigral v jadranski ligi. Mi smo se dobro upirali in z našo igro moram biti zadovoljen," pa je Cetin povzel sezono.

Med strelce so se pri domačih vpisali Jaša Kadivec s štirimi goli, Gašper Kalan in Luka Komatar s po dvema ter Jure Stojanovič, Marko Gostič in Čedomir Todič, pri Žusterni pa sta po dva zadetka dosegla Nejc Potočnik in Rene Černeta, po enega pa Matija Frajman, Borut Anželjc in Uroš Fabič.

Vaterpolistom Branika tretje mesto

Vaterpolisti Branika so v drugi tekmi za tretje mesto državnega prvenstva premagali Olimpijo z 10:9 (0:3, 5:3, 3:2, 2:1) in še drugič zmagali ter osvojili končno tretje mesto. S petimi zadetki za Branik se je izkazal Jan Šinkovec, na drugi strani sta po tri gole dosegal Matevž Pevec in Domagoj Jureša.

Ne spreglejte