Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
17. 9. 2014,
8.41

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Jelenc svetovno prvenstvo kajak kanu

Sreda, 17. 9. 2014, 8.41

5 let

V vodstvu reprezentance nimajo navade zahtevati medalje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah bo na svetovnem prvenstvu nastopala z desetimi čolni. Direktor reprezentance Andrej Jelenc meni, da je ekipa sposobna vrhunskih rezultatov.

Slovenski kajakaši in kanuisti so v samostojni Sloveniji na svetovnih prvenstvih osvojili 14 medalj. Zadnjo medaljo v posamični konkurenci je lani v Pragi priveslal Benjamin Savšek, njegov uspeh pa so dopolnile kajakašice, ki so v ekipnih vožnjah presenetljivo osvojile tretje mesto. Prvo medaljo v samostojni Sloveniji so osvojili leta 1993 v Mezzani Jože Vidmar, Boštjan Žitnik in Simon Hočevar v ekipnih vožnjah.

Slovenska ekipa je letos v povprečju še mlajša, potem ko je moral zaradi poškodbe svetovno prvenstvo izpustiti naš najboljši kajakaš Peter Kauzer. Sprva je bilo še upanje, da bi bil Hrastničan nared za največjo tekmo sezone, vendar so pozneje ugotovili, da bi bilo preveliko tveganje. "Reprezentanca je mlajša, vendar so tekmovalci že izkušeni, saj imajo za seboj že kar nekaj velikih tekmovanj, prav tako pa tudi vrhunske rezultate. To je lahko nam samo v plus, saj lahko na to generacijo računamo še na prihodnjih svetovnih prvenstvih," je uvodoma povedal Jelenc.

Luka in Sašo sta sposobna uresničiti svoj cilj

Dolgoletni funkcionar in nekdanji vrhunski športnik veliko upov polaga predvsem na kanuiste in kajakašice. "V ekipi imamo tekmovalce, ki se bodo lahko potegovali za najvišja mesta. Vsekakor sta Luka Božič in Sašo Taljat tekmovalca, ki merita na medaljo in sta ta cilj sposobna tudi uresničiti. Imamo izredno močno kanuistično ekipo. Vsi trije kanuisti so se sposobni prebiti v finale. Med kajakašicami je Urša Kragelj kazala izredno dobre vožnje, tako da bi lahko bila tudi na svetovnem prvenstvu med najboljšimi. Ne nazadnje bodo dekleta branila bron z ekipnih voženj s svetovnega prvenstva. Upamo, da se lahko kaj takega ponovi tudi letos."

Od kajakašev se tokrat pričakuje nekoliko manj

V preteklosti se je največ pričakovalo od kajakašev, ki so bili tudi gonilna sila slovenskih divjevodašev. Zaradi odsotnosti Petra Kauzerja so letos cilji nekoliko nižji kot sicer. "Mogoče se tokrat od kajakašev pričakuje nekoliko manj, vendar mislim, da so se tudi oni sposobni uvrstiti v finale. Lahko pa svojo priložnost iščejo tudi v ekipni tekmi. Lahko rečem, da je celotna ekipa dobra in da bo breme rezultata razdeljeno med različne člane ekipe. Tekmovalci se bodo lahko obremenjevali le z lastnimi ambicijami," je za konec še povedal Andrej Jelenc, ki je pred odhodom poudarjal, da v vodstvu reprezentance nimajo navade od tekmovalcev zahtevati medalje.

Ne spreglejte