Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2023,
10.44

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Blaž Tomažin Bolcar Društvo športnih odvetnikov Slovenije

Petek, 14. 4. 2023, 10.44

1 leto

Namen DŠOS je v prvi vrsti razvoj športnega prava

V Sloveniji ustanovili Društvo športnih odvetnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Blaž Tomažin Bolcar | Skupina devetih odvetnikov je v sredo v Ljubljani ustanovila Društvo športnih odvetnikov Slovenije (DŠOS). Prvi predsednik je postal Blaž Tomažin Bolcar. | Foto Vid Ponikvar

Skupina devetih odvetnikov je v sredo v Ljubljani ustanovila Društvo športnih odvetnikov Slovenije (DŠOS). Prvi predsednik je postal Blaž Tomažin Bolcar.

Foto: Vid Ponikvar

Skupina devetih odvetnikov je v sredo v Ljubljani ustanovila Društvo športnih odvetnikov Slovenije (DŠOS). Pravo je nepogrešljiv del ustroja športnega posla in mora kot takšno tudi v Sloveniji delovati na najvišji možni ravni, menijo v DŠOS. Prvi predsednik društva, ki sledi zgledu podobnih društev v tujini, je postal Blaž Tomažin Bolcar.

"Namen DŠOS je v prvi vrsti razvoj športnega prava. Skušali bomo kritično opozarjati na ustrezen normativni razvoj športnega prava in z njim povezanih vprašanj v Sloveniji ter širše. Prepričan sem, da bomo skozi delovanje društva športno pravo še bolj približali tako strokovni kot tudi širši javnosti in s tem pripomogli k večji profesionalizaciji slovenskega športa," je ob ustanovitvi med drugim dejal odvetnik Tomažin Bolcar.

Eden od ustanovnih članov, odvetnik Janez Pejovnik, pa je glede na bogate izkušnje na tem področju poudaril: "Športno pravo je v tujini precej bolj razvito kot pri nas. S svojimi izkušnjami in z navdušenjem nad športom in pravom smo se ustanovitelji zbrali z dobrim namenom, da dejavno sodelujemo pri nadaljnjem razvoju tega zanimivega pravnega področja. Veselimo se dela, ki nas čaka, in izzivov, s katerimi se bomo spopadli. Dober rezultat je vedno posledica trdega dela in močne volje."

DŠOS bo med drugim organiziral tudi dogodke, na katerih se bo razpravljalo o aktualnih temah s področja športnega prava, pri čemer se v društvu nameravajo povezovati s sorodnimi društvi iz tujine in z društvi, ki oblikujejo pravno krajino v Sloveniji.

Prepoved Rusije
Sportal "Ne zavedamo se še vseh posledic"

 

Ne spreglejte