Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

legionarji odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

8 let

V Nemčiji obstreljevali Jana Klobučarja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za številnimi slovenskimi odbojkarji in odbojkaricami, ki si kruh služijo v tujini, je nov teden. Zagotovo lahko spet izpostavimo Klemna Čebulja in Tineta Urnauta ter izjemno Sonjo Borovinšek.

Čebulj je prispeval levji delež pri zmagah njegove Lube Civitanove tako v ligi prvakov kot tudi v italijanskem prvenstvu. Mladi Korošec je spet blestel proti Poljakom, proti katerim je novembra debitiral v dresu italijanskega velikana. Pri zmagi s 3:0 v nizih je dosegel kar 18 točk, kar je bilo tudi največ v ekipi.

Slovenski reprezentant je konec tedna v slovenskem obračunu premagal še Latino Alena Šketa.

Urnautu v ligi prvakov ni šlo in je z le osmimi točkami proti Paoku malce razočaral, je pa vtis popravil proti Perugii, saj je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Slovenski reprezentančni kapetan je dosegel 13 točk.

V Franciji se je zmage veselil le Jani Kovačič, medtem ko sta Dejan Vinčić in Mitja Gasparini klonila. V Turčiji se je z lepo predstavo zmage veselil Alen Pajenk, ki je pri zmagi Fenerbahčeja nad Milli Piyangom dosegel 11 točk.

Od fantov lahko omenimo še poraz in zmago Jana Klobučarja, ki je po zimskem spancu spet zavihal rokave. Vidi se, da mu premor ni del dobro, saj je bil v napadu povsem neviden, za nameček pa so se naj spravili še serverji in ga obstreljevali z vseh položajev. Klobučar se je tukaj zelo izkazal. Na dveh tekmah je sprejel kar 57 žog in pri tem naredil le tri napake. Njegov United je ob vsem tem premagal Coburg in izgubil tesno proti Friedrichshafnu.

Sonja Borovinšek je bila s Prostejovom na pragu presenečenja v Istanbulu, klub je proti enim izmed glavnih favoritinj na koncu klonil le z 2:3 v nizih. Slovenska blokerka je zabeležila deset točk in bila ena boljših v svoji ekipi. Vso tekmo je igrala tudi Sara Hutinski, žal pa njen Cannes v tej sezoni ni konkurenčen. V Zürichu so Francozinje izgubile s 3:0 v nizih. Se je pa zato Hutinskijeva zmage veselila v domačem prvenstvu in pri zmagi nad Beizersom prispevala deset točk.

V Italiji sta brez točk ostali prijateljici in nekdanji soigralki pri Calcitu Lana Ščuka in Eva Mori. Lana je dobila nekaj minut igralnega časa pri Modeni, Morijeva pa je le nekajkrat okrepila blok Bergama.

Ne spreglejte