SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Lescah svetovni pokal padalcev v skokih na cilj

1

termometer

 | Foto:
Po odpovedi tekme na Grobniku in ne v celoti izpeljani preizkušnji v avstrijskem Thalgauu bo pravi uvod v sezono svetovnega pokala padalcev v skokih na cilj pripadla Lescam.

Slovensko prizorišče bo tekmovalce in tekmovalke gostilo konec tedna. Leščani sodeč po napovedi ne bi smeli imeti težav z vremenom, tako da se od petka do nedelje obeta padalski spektakel, na katerem se bo predstavilo okrog 200 padalcev in padalk iz osemnajstih držav. "Glede na to, da smo v zadnjih petih letih tekmovanje vselej izpeljali v celoti, so prijave kar deževale, nekaj prijav pa gre tudi na račun dveh neizvedenih tekmovanj. Mi smo organizacijsko pripravljeni," pred petkovim začetkom tako imenovanega Bled pokala pripoveduje Drago Bunčič, ki ni zadolžen le za organizacijo.

Njegova skrb so tudi leški padalci. Bunčič bo za domačo tekmo sestavil dve ekipi. V najboljšem moštvu Elan bodo nastopili Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, barve ALC Lesce pa bodo branili Matjaž Pristavec, Gorazd Lah, Matej Bečan in Maja Sajovic, peti član ekipe bo najbrž nekdo iz mladega pogona ali pa morda tudi kakšen tujec.

Poleg Leščanov bodo slovenske barve branili še Ptujčani, ki stavijo na Petra Balto, Borisa Janžekoviča, Gregorja Vindiša, Aleksandra Čuša in Tončka Gregoriča, nastopilo pa bo še nekaj ptujski mladincev. "Kaj nam bo prinesla domača tekma, je težko napovedati, kajti le trije skoki v tekmovanju v letošnji sezoni še niso pravi pokazatelj razmerij moči. Mi se zavedamo, da smo doma močni, da razmere na našem letališču poznamo najbolje, a se moramo hkrati zavedati, da je doma tekmovati najtežje. Resda so naši padalci zelo izkušeni, pa vseeno se je potrebno na to tekmo potrebno pripraviti še posebej dobro. Konkurenca nam bo dihala za ovratnik, zato potrebujemo veliko dobrih in točnih skokov," na pasti domače tekme opozarja Drago Bunčič, ki sicer med favorite prišteva še Italijane, Madžare, Čehe, Nemce, štrene pa bi lahko mešali tudi padalci iz Omana.

Tretja letošnja tekma, ki je po dveh neizvedenih pravzaprav prva, se bo začela v petek ob osmih zjutraj, sklenjena pa naj bi bila v nedeljo okrog poldneva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin