Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
16. 6. 2012,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet

Sobota, 16. 6. 2012, 16.39

8 let

V finale Generals, želijo biti vsaj konkurenčni

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z branilci naslova Ljubljana Silverhawks se bodo v finalu DP v ameriškem nogometu pomerili Maribor Generals. Na odločilni tekmi rednega dela sezone so gorenjske Alp Devils premagali 35:14.

Alp Devils niso pripravili presenečenja. Pred zadnjo tekmo rednega dela sezone SFL 2012 bi morali za uvrstitev na Slo Bowl III mariborske Generals premagati za 10 točk, a jim od samega začetka dvoboja na igrišču NK Železničar niso bili enakovreden tekmec. V prvem polčasu ne eni ne drugi niso navdušili (21:7). Po odmoru so se domači le zbrali in najprej prišli do vodstva 28:14, v začetku zadnje četrtine pa 35:14. S četrto zmago v sezoni so se Generali zasluženo uvrstili na svoj prvi bowl, kjer jih naslednjo soboto v Žalcu čakajo v slovenskem prvenstvu še neporaženi Ljubljana Silverhawks.

Kljub uvrstitvi v finale trener Generalsov Tibor Babič z igro s svojih varovancev ni bil najbolj navdušen: "V prvem polčasu vsekakor ne, niti malo nisem bil zadovoljen, saj smo delali preveč napak. V prvi četrtini bi morali voditi mnogo višje. K sreči Alp Devils tega niso izkoristiti. Ko sem fantom povedal, da se morajo zbrati, so v drugem polčasu le odigrali, kot morajo." O tekmecih pa: "Niti malo nam niso bili dorasli." Osnovni cilj mariborske ekipe je izpolnjen – finale. Babič pred bowlom napoveduje: "Končnica in finale imajo svoja pravila, vedno so imela svoja pravila. Igrati moramo kot znamo, brez napak. Cilj je, da smo konkurenčni, ne da izgubimo visoko. Če bo kaj več, bomo srečni." Ključno bo: brez napak. "Napak si proti Silverhawksom ne smemo dovoliti."

"Seveda bi radi igrali v finalu, a tega ne bo. Pa naslednje leto," se je s koncem sezone moral sprijazniti trener gorenjske ekipe Michael Cress. Kaj je manjkalo, da se jim ni uspelo uvrstiti v finale? "Nismo imeli dovolj igre po zraku, linija ni bila najboljša. Igralci niso dobro prevzemali. Pri podiranju je treba spustiti glavo, biti bolj agresiven. Ne vem, ali so se bali ali kaj. Tako nismo igrali proti obema zagrebškima ekipama, tudi proti njim nismo igrali tako slabo na prvi tekmi. Upam, da se naslednje leto vrnemo močnejši." Američanova napoved za finale: "Mislim, da bodo Hawksom otežili finale. To ne bo enosmerna tekma. To bo težka bitka." Devils so napredovali srednje, pravi Cress in dodaja, da si želi naslednje leto vrniti v Slovenijo. Še nikjer mu ni bilo tako lepo.

Ne spreglejte