Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2015,
20.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka Belorusija evropska liga

Nedelja, 26. 7. 2015, 20.17

7 let, 12 mesecev

V drugo za Slovence nekaj več težav, a vseeno zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v evropski ligi zabeležila še tretji dvojček zmag. Na gostovanju v Belorusiji je dobila še drugo tekmo, a tokrat z veliko več težavami kot prvo.

Varovanci Andree Gianija so v Brestu spet pokazali dva obraza, spet ni šlo brez velikih nihanj, posledica je izguba točke, ki pa ne bo bistveno vplivala na lestvico skupine B, saj bodo tudi po šestih tekmah še naprej v vodstvu. Slovenci so slabše servirali kot v soboto, v nizih, ki so ju izgubili, so naredili preveč napak, tudi napad ni bil učinkovit kot dan prej. A na koncu so vendarle pokazali, da so kakovostnejša ekipa od Belorusov, s katerimi se bodo merili tudi na oktobrskem evropskem prvenstvu v Varni.

Za razliko od sobotne tekme je v Gianijevi vrsti na mestu sprejemalca namesto Tineta Urnauta začel Alen Šket, na nasprotni strani pa so Belorusi v začetno postavo postavili zvezdnika poljskega prvaka Asseca Resovie Rzeszowa, Aleha Ahrema, ki zaradi poškodbe vso sezono ni igral. To je pozitivno delovalo na belorusko ekipo, ki je zaigrala odlično, že na začetku povedla s 3:0, nato pa izkoriščala dejstvo, da Slovencem, predvsem Mitji Gaspariniju, servis ni uspeval najbolje, pa tudi napad ni bil tako razpoložen kot na prejšnjih tekmah. Domači so ves čas vodili od dve do tri točke, tri točke zaostanka pa so imeli Slovenci, ki jim ni pomagal niti vstop Urnauta, tudi ob koncu niza.

V prvem nizu se gosti niso imeli z ničimer pohvaliti. Manjkal je tudi blok, ki pa je začel delovati na začetku drugega, ki ga je spet začel Šket. Danijel Koncilija in Klemen Čebulj sta z dvema zaporednima svojo ekipo popeljala v vodstvo s 7:1, nato pa je razlika samo še rasla. Sredi niza je bilo na semaforju že 4:18, jasno je bilo, da bo prišlo do izenačenja na 1:1. V drugem nizu so Slovenci dosegli kar sedem blok točk.

Gostitelji so v nadaljevanju prišli k sebi, toda razlika v kakovosti je bila očitna. Slovenski napad je deloval kot namazan stroj, samo vprašanje časa je bilo, kdaj si bodo Gianijevi izbranci priigrali občutnejšo prednost. To se je zgodilo pri izidu 11:7, s štiri točkami v korist Slovenije so odšli tudi na drugi tehnični odmor. Takoj po njem pa je razlika narasla na šest točk, s tem je bilo odpora domačih za ta niz konec, še posebno, ker niso mogli "krotiti" servisov Šketa.

Niso pa se predali. Z borbenostjo in blokom so v nadaljevanju prebudili navijače v dvorani, povedli s 4:1, kar je prisililo Gianija, da je zahteval odmor. Po njem so še povečali vodstvo, pri izidu 11:5 je moral Italijan še enkrat zbrati igralce okoli sebe. To je delno zaleglo, saj so se približali na 21:23 in 22:24, imeli v protinapadu priložnost, da izid še znižajo, a je Gasparini dobil blok, tako da je zmagovalca odločal peti niz.

Z dvema blokoma Dejana Vinčića, asom Gasparinija in točko Čebulja so gosti v njem povedli s 5:0, nato pa prednost zanesljivo držali do konca.

Slovenci v Brestu ostajajo do srede, nato pa se selijo v romunsko Craiovo, kjer jih v petek in soboto čakata obračuna z Romunijo.

Ne spreglejte