SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V četrtek na Ljubljanici spet kajakaši

2

termometer

Tudi letos bodo svoje spretnosti v središču Ljubljane pokazali najboljši slovenski in tuji krotilci brzic na paralelnem slalomu kajakašev.

Ljubljana tokrat sicer ne bo gostila svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v okviru katerega običajno poteka ta dogodek, a bo vseeno zanimivo. Četrtkov paralelni slalom se bo začel ob 16. uri.

Tekma paralelnega slaloma za nagrado mesta Ljubljana je v zadnjih letih stalnica, hkrati pa tudi posebnost, saj so z izjemo tega dogodka kajakaška tekmovanja v središču mesta izjemno redka. Slikovito mestno jedro z Ljubljanico in Plečnikovimi mojstrovinami nudi enkratno priložnost za organizacijo tekmovanja, česar se zavedajo tudi v Kajak kanu klubu Ljubljana, kjer že več let v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana prirejajo tekmovanje za nagrado mesta Ljubljana v paralelnem kajak-kanu slalomu.

Tudi z Benjaminom Savškom, Petrom Kauzerjem, Luko Božičem in Sašem Taljatom, Uršo Kragelj ... V osrednjem kajakaškem delu organizatorji pričakujejo tekmovalce iz šestih do devetih držav, saj so trenutno prijavljeni predstavniki Francije, ZDA, Avstralije, Slovaške, Češke, Avstrije, Italije, Poljske in seveda Slovenije. Domačo vrsto bodo zastopali tudi slovenski reprezentanti, na čelu z aktualnim evropskim prvakom Benjaminom Savškom, dvakratnim svetovnim prvakom Petrom Kauzerjem, svetovnima prvakoma Luko Božičem in Sašem Taljatom, najboljšo slovensko kajakašico Uršo Kragelj in številnimi drugimi.

Na Ljubljanici se bodo pomerili tudi tekmovalci in tekmovalke v veslanju stoje (SUP), kjer se prav tako obeta mednarodna zasedba. Priložnost za dokazovanje bodo prav tako dobili prihodnji asi kajakaštva, saj bodo najmlajši nastopili na krožni tekmi pod ljubljanskimi mostovi. Poskrbljeno bo tudi za obiskovalce, ki bodo lahko preizkusili vožnjo v kajaku oziroma kanuju ali pa se preizkusili v veslanju stoje. Pred Hišo športa bo potekal glasbeni program, vrhunec pa bo predstavljal večerni finale pod žarometi, ki se bo začel ob 20.30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin