Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
17.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kajakaška zveza Slovenije kajak

Četrtek, 15. 6. 2023, 17.00

10 mesecev, 3 tedne

Svetovni pokal v Tacnu, kvalifikacije

Uspešen začetek za Slovence na tacenskih brzicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tacen kajak kanu | Slovenska ekipa za domačo tekmo svetovnega pokala pod Šmarno Goro. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska ekipa za domačo tekmo svetovnega pokala pod Šmarno Goro.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Najboljši kajakaši in kanuisti na divjih vodah na svetu so ta teden v Ljubljani. Na tacenskih brzincah poteka tretja letošnja tekma svetovnega pokala. V četrtek so izpeljali kvalifikacije kanuistk in kanuistov. V polfinale so se prebili vsi Slovenci. V ženski konkurenci so bile uspešne Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak, v moški pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Alja Kozorog | Foto: Nina Jelenc Alja Kozorog Foto: Nina Jelenc Alja Kozorog je v prvi kvalifikacijski vožnji z enim dotikom in dvema kazenskima sekundama v cilj priveslala na drugem mestu. Takoj za njo se je na progo podala Eva Alina Hočevar in do konca prišla brez dotikov tik za svojo reprezentančno kolegico. Potem ko so v cilj priveslale vse preostale tekmovalke, sta Slovenki končali na osmem oziroma desetem mestu in si po prvi kvalifikacijski vožnji zagotovili nastop v petkovem polfinalu.

Eva Alina Hočevar | Foto: Nina Jelenc Eva Alina Hočevar Foto: Nina Jelenc Lea Novak si je v prvi vožnji nabrala osem kazenskih sekund in je na koncu z zaostankom 29,12 sekunde končala na 32. mestu. V drugi vožnji je s progo opravila bolje, z dvema kazenskima sekundama pa je zasedla peto mesto, kar je dovolj za polfinalni nastop. V prvi kvalifikacijski vožnji je bila sicer najhitrejša Avstralka Jessica Fox.

Benjamin Savšek | Foto: Nina Jelenc Benjamin Savšek Foto: Nina Jelenc V moški konkurenci je s prvo vožnjo najbolje opravil Luka Božič, ki je za 13 stotink sekunde ugnal Italijana Raffaella Ivaldija. Po prvem nastopu sta se v polfinale prebila tudi Benjamin Savšek na petem mestu (+2,86) in Nejc Polenčič na 16. mestu (+8,57). Vsi so progo prevozili brez kazenskih sekund.

Luka Božič | Foto: Nina Jelenc Luka Božič Foto: Nina Jelenc "Opravil sem z odliko. Sem zadovoljen. Občutke imam super in počutim se močnega, da se lahko rešujem, če se mi karkoli zalomi tekom proge. Vseeno je proga kar zahtevna, naporna. Še posebej v zadnjem delu, ko ti moči pojenjajo, sem moral kar malo pogarati do cilja," je v izteku dejal Božič.

V petek ob 8.15 kvalifikacije čakajo kajakašice in kajakaše. Ob 13.45 sledi polfinale kanuistk in kanuistov ter ob 16.45 še finale.

Ne spreglejte