Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
22.01

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Danijel Pokeršnik odbojka na mivki Tadej Boženk Ana Skarlovnik Tjaša Stanko

Petek, 15. 6. 2018, 22.01

5 let, 10 mesecev

turnir svetovne serije, Baden

Ana in Tjaša v Avstriji zasedli deveto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik | Foto Odbojkarska zveza Slovenije

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenski odbojkarici na mivki, Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik, sta na turnirju svetovne serije v avstrijskem Badnu osvojili 9. mesto. V moški konkurenci sta Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik turnir zaključila kot 13.

Prvič doslej smo v svetovni ligi lahko na istem turnirju spremljali kar štiri slovenske dvojice. Že pred začetkom nastopov naših predstavnikov je bilo znano, da bosta v skupinskem delu igrala slovenska prvaka Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik, ki sta na lestvici FIVB zbrala dovolj točk, da jima ni bilo treba v kvalifikacije. So pa v kvalifikacijah morala nastopiti dekleta, Kaja Kersnik in Nina Lovšin, Nina Zdešar in Katarina Bulc ter Tjaša Kotnik in Ana Skarlovnik.

Skarlovnikova in Kotnikova, ki je zaradi poškodbe Tjaše Jančar ostala brez standardne soigralke, sta za uvod v kvalifikacije, z 2:1 v nizih, premagali Litvanki Ievo Vasiliauskaite in Gerdo Grudzinskaite. Na drugi tekmi sta bili, z 2:0, boljši od Švicark  Kim Huber in Tatjane Greber.

Nina Lovšin, ki je zaradi poškodbe Manice Bulc prav tako morala poiskati drugo soigralko, je turnir v Badnu odigrala s Kajo Kersnik. Slovenki v kvalifikacijah nista bili kos Nizozemkama Flore Gravesteijn in Mexime van Driel, ki sta slavili z 21:12 in 21:10. Naši najmlajši predstavnici, Katarina Bulc in Nina Zdešar, se po porazu z Norvežankama Emilie Olimstad in Janne Pedersen, s 15:21 in 14:21, prav tako nista uvrstili na glavni del turnirja.

Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik sta končali na devetem mestu. | Foto: Odbojkarska zveza Slovenije Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik sta končali na devetem mestu. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Sta pa zato na njem igrali Skarlovnikova in Kotnikova in začeli z zmago proti nemški navezi Teresa Mersmann-Cinja Tillmann, in sicer z 21:15 in 21:14. Sledil je poraz proti Dankama Simone Marie Okholm Hansen in Helle Søndergård, ki sta slavili z 21:13 in 21:16. Kljub temu sta naši dekleti v skupini osvojili drugo mesto in se uvrstili v izločilne boje, a sta morali nato v boju za četrtfinale priznati premoč Latvijkama Marti Ozolini in Agnese Caici (21:19, 21:17).

Ana  in Tjaša sta tako osvojili končno 9. mesto, edina predstavnika v moški konkurenci, Boženk inl Pokeršnik sta bila na koncu 13. Na prvi tekmi sta Slovenca, z 11:21 in 21:23, izgubila z Norvežanoma Andreasom Takvamom in Christiano Sorumom, nato pa sta bila od njiju boljša še Avstrijca Martin Ermacora in Moritz Pristauz. ki sta slavila z 21:18 in 21:16.

Preberite še:

Srbija odbojka
Sportal Poljaki in Brazilci poskrbeli, da bo še zanimivo
Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenec pred bogatim prestopom na Kitajsko
Sportal Smola zaustavila najboljši Slovenki
Ne spreglejte