Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2023,
17.45

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Peter Hribar Deni Kožul Ana Tofant Sara Tokić Namizni tenis

Sreda, 5. 7. 2023, 17.45

10 mesecev

Turnir WTT Star Contender (Ljubljana)

Po Slovenkah izpadli še domači moški dvojici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Deni Kožul in Peter Hribar | Denija Kožula in Petra Hribarja je s 3:0 izločila francoska naveza. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Denija Kožula in Petra Hribarja je s 3:0 izločila francoska naveza.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski namiznoteniški igralci so prvi dan glavnega dela turnirja WTT Star Contender z nagradnim skladom nekaj manj od 230.000 evrov v Ljubljani še naprej brez preboja v drugi krog. Po Sari Tokić in Ani Tofant sta izpadli tudi moški dvojici.

Ana Tofant
Sportal Slovenci dobili tekmece, Kožul ne beži od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši

Med moškimi dvojicami sta Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik izgubila z 0:3 proti Tajvancema Liao Cheng-Tingu in Huang Yan-Chengu, potem ko sta nize izgubila na sedem, sedem in pet točk.

V tej konkurenci sta igrala tudi Deni Kožul in Peter Hribar, njiju je s 3:0 izločila francoska naveza Alexis in Felix Lebrun. Slovenca sta v prvem in tretjem nizu dosegla šest točk, v drugem pa osem.

Kožul in Hribar izgubila še posamična dvoboja

Kožul in Hribar sta danes igrala še posamična dvoboja. Kožul je igral proti francoskemu kvalifikantu Julesu Rollandu in izgubil z 0:3. Prvi niz je minil precej izenačeno, na koncu pa je bil nekoliko uspešnejši Rolland, ki ga je dobil 12:10. Drugega je Francoz dobil precej bolj prepričljivo in slavil z 11:5. V zadnjem je Rolland kmalu spet prevzel pobudo. Kožul se je še boril do konca, a na koncu tretji niz izgubil s 7:11.

"V prvem nizu sem povedel 7:2, na koncu izgubil 12:10. Imel sem vse pod kontrolo, potem pa se mi je zrušil sistem. Delal sem toliko veliko neizsiljenih napak, grešil prve prehode. Ne vem, zakaj se mi je zrušil sistem. Nervoze definitivno ni bilo, mogoče podzavestno. Trenutno sem še malo v efektu tekme, toda glavo gor, naprej in na naslednjo tekmo," je po dvoboju dejal Kožul.

Hribar je v treh nizih klonil proti kitajskemu Slovaku Wang Yangu. Ta je prvi in tretji niz dobil z 11:5. Hribar je bil v drugem še najbližje svojemu tekmecu, ki pa ga je na koncu vseeno ugnal z 11:9.

Za Slovenki usodni Južnokorejki

Sara Tokić je igrala proti kvalifikantki iz Južne Koreje Yang Ha Eun in izgubila z 0:3. Korejka je gladko dobila prvi niz z 11:6, tudi drugega je odprla odločno, Slovenki pa na koncu prepustila zgolj tri točke. Tudi tretji niz je bil v domeni Yang He Eun, ki je napredovanje v drugi krog potrdila z 11:5.

Ana Tofant je priznala premoč tekmici iz Južne Koreje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ana Tofant je priznala premoč tekmici iz Južne Koreje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Korejsko tekmico je imela tudi Ana Tofant, in sicer Jeon Jihee. Ta je zmagala s 3:1. Jeon Jihee je prvi niz dobila na šest, drugi niz je bil bolj izenačen, saj je Slovenka na koncu osvojila osem točk.

V tretjem je Tofantova povedla s 4:2, Korejka jo je sicer ujela, toda Slovenka je nadaljevala borbeno predstavo, znova pobegnila pri 8:6 in niz dobila z 11:8. V četrtem nizu, ki je bil znova precej izenačen, sta bili igralki skupaj še pri 8:8, Korejka pa je nato slavila z 11:9. Tokićeva in Tofantova bosta skupaj igrali še med dvojicami.

Tudi v prvem krogu dvojic sta bili Tokić in Tofant neuspešni. Od slovenskega para je bila s 3:0 (11, 7, 6) boljša francoska naveza Prithika Pavade/Camille Lutz.

Tudi moški dvojici nemočni

Med moškimi dvojicami sta Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik izgubila z 0:3 proti Tajvancema Liao Cheng-Tingu in Huang Yan-Chengu, potem ko sta nize izgubila na sedem, sedem in pet točk.

Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik sta z 0:3 izgubila proti Tajvancema. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik sta z 0:3 izgubila proti Tajvancema. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V tej konkurenci sta danes pred svojimi posameznimi dvoboji igrala tudi Kožul in Hribar, njiju je s 3:0 izločila francoska naveza Alexis in Felix Lebrun. Slovenca sta v prvem in tretjem nizu dosegla šest točk, v drugem pa osem.

Na turnirju bodo igrali nekateri zvezdniki tega športa, vključno s prvimi tremi igralci s svetovne lestvice ter najboljšim Evropejcem Darkom Jorgićem. Jorgić, ki je z devetim mestom na svetovni lestvici najboljši evropski igralec, bo tako kot najboljši trije z lestvice, Kitajci Wang Chiqin, Fan Zhendong in Ma Long, začel tekmovanje v drugem krogu oziroma šestnajstini finala. Jorgić se bo tam pomeril s Špancem Alvarom Roblesom.

Turnir, na katerem tekmuje skoraj 300 igralcev iz 45 držav, se bo končal v nedeljo.

Lara Opeka
Sportal Slovenci praznih rok v Tivoliju
Ma Long, namizni tenis
Sportal V Tivoliju največje zvezde namiznega tenisa, Jorgić upa na ugoden žreb
Ne spreglejte