Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
21.22

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Namizni tenis Peter Hribar Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Ana Tofant

Torek, 4. 7. 2023, 21.22

10 mesecev

turnir WTT Star Contender, ljubljana

Slovenci dobili tekmece, Kožul ne beži od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Ana Tofant | Ano Tofant čaka več kot 200 mest višje uvrščena Korejka Jeon Jihee. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Ano Tofant čaka več kot 200 mest višje uvrščena Korejka Jeon Jihee.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Uvod v glavni žreb glavnega dela turnirja WTT Star Contender v Ljubljani, ki bo očitno drugi najmočnejši turnir letos v Evropi,  prinaša visoke prepreke za večino slovenskih igralcev, ki so dobili povabilo domačih organizatorjev, da se družijo s svetovno elito, je pa lahko z njim zadovoljen Deni Kožul, ki sicer opozarja, da med dvobojem uvrstitev na lestvici ne pomeni veliko. 

Obe Slovenki v ženski konkurenci tako čaka visok korejski izziv. Ana Tofant, na 244. mestu svetovne lestvice najboljša Slovenka, bo igrala z Jeon Jihee, ki je več kot dvesto mest pred članico Mengša. Imela bo privilegij, da bo kot prva iz slovenske ekipe igrala na osrednji mizi, ki je postavljena v mali dvorani Hale Tivoli. 17-letna Sara Tokić pa bo igrala z drugo Korejko Yang Ha Eun.

Kožul: Za mizo uvrstitev na lestvici ne pomeni veliko

Pri moških bo prvi dan glavnega turnirja najbolj na očeh dvoboj Denija Kožula, trenutno 124. igralca sveta, in Francoza Julesa Rollanda, ki se je na glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Francoz je tri mesta za Logatčanom na svetovni razporeditvi, tako da se je Kožulu pokazala odlična priložnost za preboj v naslednji krog, med 32 najboljših.

"Seveda ne bežim od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši, ampak šele potek dvoboja bo pokazal, ali sem imel srečo pri žrebu." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Seveda ne bežim od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši, ampak šele potek dvoboja bo pokazal, ali sem imel srečo pri žrebu." Foto: Grega Valančič/Sportida

"S Francozom Rollandom še nisem igral. Kvalifikacije je odigral vrhunsko. Kot smo že večkrat rekli, ko prideš za mizo, uvrstitev na svetovni lestvici ne pomeni veliko. Vse je odvisno od mene. Seveda ne bežim od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši, ampak šele potek dvoboja bo pokazal, ali sem imel srečo pri žrebu. Lanska izkušnja iz Nove Gorice je še vedno močno prisotna. Pomembni bosta moja osredotočenost in moja igra," je pred prvim izzivom med posamezniki v Ljubljani za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Kožul, ki že vrsto let igra v nemškem elitnem tekmovanju.

Peter Hribar bo začel z vedno neugodnim Slovakom azijskih korenin Yangom Wangom, ki je obrambno naravnan. Na delu bomo v sredo videli tudi tri slovenske dvojice.

Darko Jorgić bo prvič na delu v četrtek. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Jorgić bo prvič na delu v četrtek. Foto: Grega Valančič/Sportida

Darko Jorgić bo v sredo še prost, v četrtek pa ga čaka njegov uvodni dvoboj s Špancem Roblesom ali Japoncem Tanako.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić najboljši Evropejec na svetovni lestvici in deveti na svetu
Lara Opeka
Sportal Slovenci praznih rok v Tivoliju
Ma Long, namizni tenis
Sportal V Tivoliju največje zvezde namiznega tenisa, Jorgić upa na ugoden žreb
Ne spreglejte