Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

curling

Četrtek, 11. 4. 2013, 12.15

8 let

Tudi to je možno: Slovenija prvič na SP v curlingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Kanadi se začenja svetovno prvenstvo mešanih dvojic v curlingu. Nastopila bo tudi reprezentanca Slovenije, za katero bo to prvi nastop na svetovnih prvenstvih doslej.

V soboto se s prvimi dvoboji začenja svetovno prvenstvo mešanih dvojic v curlingu. Za naslov svetovnega prvaka se bo potegovalo 26 reprezentanc sveta. Države so razdeljene v tri skupine, znotraj katerih bodo odigrale tekme vsaka z vsako. Najboljši dve reprezentanci iz skupin in dve dodatni reprezentanci po dodatnih tekmah napredujejo v četrtfinale. To prvenstvo je prvo svetovno prvenstvo v curlingu, katerega se udeležuje tudi slovenska reprezentanca. Slovenske barve bosta zastopala Nadja Pipan in Tomas Tišler. Oba sta se na prvenstvo zadnjih nekaj mesecev intenzivno pripravljala v Kanadi. Njune napovedi in cilji pred začetkom prvenstva so, da si želita doseči vsaj dve zmagi. Slovenija je v skupini z reprezentancami Avstrije, Avstralije, Češke, Danske, Francije, Japonske, Nove Zelandije in ZDA. Prva je v soboto na sporedu tekma z Novo Zelandijo.

Disciplina mešanih dvojic je posebna disciplina curlinga, v kateri ekipo sestavljata zgolj dva igralca - moški in ženska. Drugačna pa so tudi pravila. Na začetku igre se predhodno postavita dva kamna. Eden v center hiše in drugi pred hišo na prej določena mesta. Ekipa podaja po pet kamnov v eni igri, pri čemer eden od igralcev podaja prvi in zadnji kamen, drugi pa ostale tri. Ekipa, ki ima kamen predhodno določen v hiši, ima tudi prednost zadnjega kamna. Disciplina je bolj zanimiva za gledalce, saj poteka hitreje, bolj dinamično in z več akcije. Cilj Svetovne curling zveze pa je uvrstitev te discipline na olimpijske igre.

Slovenija se bo prvič udeležila svetovnega prvenstva v curlingu. Glede na dejstvo, da Slovenska curling zveza obstaja šele tri leta, bo vsaka zmaga izjemen dosežek.

Ne spreglejte