Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2017,
20.27

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Simon Oven Nejc Žnidarčič Anže Urankar

Sobota, 22. 4. 2017, 20.27

6 let, 12 mesecev

Trojna zmaga slovenskih spustašev na Vrbasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Žnidarčič | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Najboljši slovenski spustaši na divjih vodah so danes na reki Vrbas nastopili za točke ICF v klasičnem spustu. Slovenski kajakaši so bili v klasiki odlični, saj so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar poskrbeli za trojno zmago, med kanuisti je bil Luka Žganjar tretji. V nedeljo bo na sporedu še tekma evropski pokal v sprintu.

Obe tekmi sta tudi izbirni za sestavo slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu, ki ga bo maja gostilo Skopje.

Na sicer relativno kratki progi klasičnega spusta, za katero so najboljši potrebovali le devet minut in pol veslanja, se je najbolj izkazal Ljubljančan Oven, ki je po zmagi na domači tekmi v klasičnem spustu pretekli teden tudi tokrat pokazal, da je pred prihajajočim evropskim prvenstvom v dobri formi.

"Današnja tekma je bila kratka, tako da je bilo treba že s starta začeti na polno. Vedel sem, da bodo majhne razlike, saj je bil nivo reke visok in je bil hiter tok, v takšnih primerih pa tok vse hitro prinese v cilj. Izkazalo se je, da je bilo res tako in so bile razlike med nami zelo majhne. Cilj letošnje sezone je sicer biti dober v klasiki na evropskem prvenstvu," je po zmagi dejal Oven.

Na drugo mesto med kajakaši je s petsekundnim zaostankom priveslal Žnidarčič, tretji pa je bil Urankar. Tik pod zmagovalnimi stopničkami je klasični spust zaključil Vid Debeljak, Tim Novak je bil šesti, Maks Frančeškin sedmi, med najboljšo deseterico, kot deveti, pa je preizkušnjo končal tudi Vid Svetina.

Med kanuisti se je na zmagovalne stopničke povzpel med povzpel Žganjar, ki je zaostal le za Hrvatoma Tomislavom Lepanom in Jadranom Zonjićem. Matej Hočevar, ki je prav tako veslal v konkurenci kanuistov, je bil na koncu sedmi.

Ne spreglejte